Manolasz: Be kell bizonyítanunk, hogy győztes mentalitásunk van

Manolasz: Be kell bizonyítanunk, hogy győztes mentalitásunk van

Miután csalódást keltően fejezte be az évet a Roma, a görög védő bízik benne, hogy az új évben mielőbb visszanyeri győztes mentalitását a csapat.

Az utolsó meccsén 1:1-re végzett a Sassuolo együttesével a Roma december 30-án, ezért a cél az, hogy mihamarabb, már az Atalanta elleni első meccsen vissza kell térni a győztes útra.

Manolasz úgy véli, a csapatnak meg kell mutatnia, hogy győztes mentalitással rendelkezik, és ezzel túlléphetnek az elmúlt időszak csalódást keltő eredményein.

"Egyetértek Monchival, a Romában nincs helyük azoknak, akik nem rendelkeznek győztes mentalitással."- jegyezte meg a védő a Sky Sport Italia-nak.

"Én mindig minden tőlem telhetőt megteszek a csapatért. Mindig nyerni akarok. Az én feladatom az, hogy tényleg a legjobb tudásommal szolgáljam a csapatot, mert szeretnék nyerni végre valamit."

A Roma hullámvölgybe került decemberben, és a legutóbbi 5 mérkőzéséből mindössze egyet tudott megnyerni, ráadásul a gólokkal is hadilábon állnak, így mindenképpen nehéz mérkőzés vár a csapatra az Atalanta ellen szombaton.

"A Torino ellen a kupában mindent megtettünk, amit csak tudtunk, hogy megszerezzük azt a két gólt, ami a továbbjutáshoz kellett. A Juventus ellen az első félidőben nem tudtunk úgy játszani, ahogy szerettünk volna, de a második félidőre kicsit feljavultunk, és talán többet is megérdemeltünk volna, de sajnos végül egy elég fontos meccset vesztettünk el."

"A Sassuolo ellen már jóval hamarabb le kellett volna zárnunk a mérkőzést. Ebben a szezonban kevesebb gólt szereztünk, pedig a helyzeteink mindig megvannak. Biztos vagyok abban, hogy mihamarabb újra gólokat fogunk lőni, mert nagyon erős a támadósorunk."

"Ami pedig Dzekot és Schicket illeti, nincs probléma, mindketten remek játékosok, és biztos vagyok abban, hogy gólokat fognak rúgni. Az edzéseken keményen dolgoznak, ott rengeteg gólt is szereznek, szóval biztos, hogy hamarosan tétmeccsen is betalálnak."

Annak ellenére, hogy a Roma rendelkezik a legjobb védelemmel a Serie A-ban, az utóbbi meccseken látszólag komoly problémákat okoztak a pontrúgások a csapatnak, hiszen mind a Torino, mind a Juventus ellen szögletből kaptak gólt.

"Ha jól emlékszem, csak ezt a két gólt kaptuk rögzített szituációból, szóval nem nevezném ezt problémának. Nagyon keményen dolgoztunk eddig, a legjobb védelmünk nekünk van, és remélem, hogy ez így is folytatódik."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Manolasz, interjú