Manolasz: A pályán kell bizonyítanunk, hogy jobbak vagyunk

Manolasz: A pályán kell bizonyítanunk, hogy jobbak vagyunk

Kosztasz Manolasz szerint a Roma képes megverni a Milant annak ellenére, hogy a nyáron eléggé megerősödtek.

A nyári átigazolási időszakban a Milan brutális költekezésbe kezdett és számos új játékost igazolt, miközben a Roma sem tétlenkedett, azonban Manolasz szerint a fővárosi együttes így is jobb csapat.

"Igaz, hogy a Milan nagyon sok helyen változott, míg számos tehetséges és fiatal játékost igazoltak, ennek ellenére nekünk nem lehet más célunk, csak a győzelem."- kezdte Manolasz.

"3-5-2-es rendszerben játszanak, a középpályán rengeteg játékossal, ráadásul számos olyan játékosuk van, aki nagyon veszélyes labdákkal tudja megjátszani a csapattársait. Viszont mi erősebbek vagyunk és ezt a pályán be is kell bizonyítanunk. Nagyon fontos, hogy megnyerjük a találkozót."

Manolasz alig várja, hogy újra egy világhírű stadionban mutathassa meg magát.

"Milánóban mindig különleges érzés pályára lépni. Sosem könnyű a San Siróban játszani, de a megfelelő hozzáállással kell kifutnunk a pályára és úgy kell játszanunk, ahogy tudunk."

"Egy esetleges győzelem újra felhívná a figyelmet arra, hogy erősek vagyunk, és komoly jelzés lenne a bajnokságban a többieknek. A folyamatos jó eredmények önbizalmat adnak nekünk, ami roppant fontos, mert komoly és nehéz meccsek sora vár ránk."

A Roma eddig csak az Intertől kapott ki a bajnokságban, míg a Milan egy erős kezdés után a Laziotól és a Sampdoriától is kikapott.

"A Juventus és a Napoli ahogy tavaly, most is nagyon erős csapat, de nekünk a saját dolgunkkal kell foglalkoznunk. Az Inter ellen kikaptunk, pedig 4:2-re nyernünk kellett volna, de csak kikaptunk."

"Ilyen a futball, folytatnunk kell a munkátm fejlődni kell és minél több meccset megnyerni. A Romának mindig úgy kell kimennie a pályára, hogy nyerni akar."

"A bajnokság sokkal kiegyensúlyozottabb lett, itt van a két milánói csapat, akik nagyon megerősödtek. A Lazio is jól játszik, de úgy végezzük a dolgunkat, ahogy tudjuk, hogy képesek vagyunk, akkor nem lesz semmi gond."

A játékost megkérdezték arról is, hogy miben változott a mostani keret a tavalyihoz képest.

"Sokkal mélyebb a keret és az edző nagyon ügyesen cserélgeti a játékosokat, miközben mi pedig érezzük a nyomást: senkinek nincs bérelt helye. Sokszor az, hogy valaki úgy érzi, bérelt helye van a kezdőben ahhoz vezet, hogy kevésbé koncentrál adott meccseken, ezért is jó, hogy sokszor rotál a mester, így mindenki kész arra, hogy mindig a maximumot nyújtsa."

"Rengeteg meccs vár ránk, ezért a fáradtság gondot okozhat, viszont a rotálás hatalmas előny lehet. A Romának nagyon erős a kerete és ezért remélem, hogy a mester folytatja a rotálást."

Ennek ellenére Manolasz az egyike azoknak, akik szinte az összes meccsen játszottak.

"Mindannyian erősek vagyunk, senki nem kezdő, meg kell küzdeni a kezdő helyekért. Így mindenki a maximumot nyújtja a csapatért minden alkalommal."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Manolasz, Serie A, Milan