Manolasz: A Juve a favorit, de mi is tudunk még jobban játszani

Manolasz: A Juve a favorit, de mi is tudunk még jobban játszani

Kosztasz Manolasszal péntek délután ült le a Roma TV stábja és készített interjút.

Kezdjük mindjárt a fizikai állapotoddal. Az Empoli ellen eltörted az orrod, így a Bologna ellen nem játszhattál. Hogy vagy most?

"Igen, sajnos megsérültem, de már sokkal jobban vagyok. Elég nehéz így és még szükségem van egy kis időre, mert védőként a játéknak elég nagy része a fejelés. Amikor eltörik az orrod, akkor egy kis félelem lesz benned, ezért még egy hétre szükségem van, de aztán az Atalanta ellen már a főnök rendelkezésére fogok állni."

A klub számos védőt igazolt a nyáron, viszont az utóbbi időben egyre többször Federico Fazio a párod belül. Hogy jöttök ki egymással a pályán?

"Ő egy nagyon intelligens játékos. Fizikálisan nagyon jó felépítésű, magas és erős, lábbal pedig nagyon ügyes. Nagyon jó játékos és nagyon sokat tud adni a csapatnak. Rüdiger is visszatért már, ő kulcsfontosságú játékos a védelemben számunkra. Mindannyian a maximumot próbáljuk nyújtani, hogy a Romát hozzásegítsük a célok eléréséhez."

A Sassuolo elleni meccs kissé keserédesre sikeredett. Rüdiger visszatért, viszont Alessandro Florenzi súlyos sérülést szenvedett.

"Kulcsjátékost vesztettünk el. Florenzi a pálya bármelyik részén képes játszani és ahogy Luciano Spalletti is mondta, pótolhatatlan. Most mindannyiunktól picit több kell, mert nagyon sok időt vesz igénybe a felépülése, ezért fel kell készülnünk a hiányára - nagyon sok meccset kell még játszanunk. Antoniónak remekül sikerült a tavalyi szezonja, nagyon sokat segített a csapatnak és remélem, hogy egészséges marad az egész szezonra."

Edin Dzeko és Mohamed Salah Európában a legtermékenyebb csatárkettős. Hozzásegíthetik a Romát a dicsőséghez ebben a szezonban?

"Ahogy láttuk eddig, rengeteg gólt szereztek és ezzel hatalmas lökést adtak a csapatnak. A legfontosabb mindig a győzelem - tizenegyen vagyunk a pályán és együtt, egy csapatként kell küzdeni. A futball nem csak egy, vagy két játékosról szól. Ennyivel nem lehet meccseket nyerni."

Mire van szüksége a Romának ahhoz, hogy a Juventus vetélytársa legyen?

"Következetesnek kell lennünk és minden meccshez megfelelő hozzáállással és mentalitással kell közelítenünk. Bárkinél jobbak vagyunk. A Juventus a favorit, de a teljesítményünkkel már megmutattuk, hogy mi játsszuk a legszebb futballt. A fociban sokszor rossz játékkal is lehet meccset nyerni, máskor pedig hiába játszol jobban az ellenfelednél, de veszítesz. Ez volt a Fiorentina és az Empoli ellen is, ahol 5 komoly pontot veszítettünk."

A bajnokság jövő héten vasárnap az Atalanta elleni meccsel folytatódik. Tavaly két pontot vesztettetek Bergámóban...

"És szerintem idén még erősebbek, mint tavaly voltak. Gasperini személyében új edzőjük van és az ő segítségével hátul nagyon zártak lettek, elől pedig rengeteg gólt szereznek. Nagyon nehéz meccs lesz. Tavaly is vezettünk, de végül majdnem kikaptunk. Nagyon figyelnünk kell majd, mert nagyon nehéz meccs vár ránk."

Luciano Spalletti azt mondta, hogy Daniele De Rossi a jövőben akár középső védőként is szóba jöhet. Mint védő, mi erről a véleményed?

"Daniele hihetetlenül intelligens játékos. Iszonyat technikás és hátulról nagyon jól tudja építeni a játékot. Amikor nagyon kevés védőnk van, akkor nagyon jó, hogy rá is lehet számítani."

Ebben az évben nagyon sokszor láthattunk a Spalletti által csak három és fél védős rendszernek hívott védelemben játszani. Milyen utasításokat adott neked a főnök személyesen, tekintettel arra, hogy a szélen egy támadóbb szélsővel vagy ellátva?

"Eddig egyszer sem játszottunk tisztán 3 védős felállásban - ez mindig négy védős felállás. A mester azt kérte tőlünk, hogy a játék egy bizonyos pontján váltsunk át 3 védőre és ezzel segítsük a labda gyorsabb járatását és nagyobb területszerzést. Ezzel sokkal folyékonyabban tudunk támadni és hamarabb tudunk a védők mögé kerülni. Szerintem ez jó stratégia, mert rengeteg jó védőnk van."

A Roma átlagosan minden bajnokiján kap legalább egy gólt. Miért van ez?

"Azért van, mert a Roma támadó futballt játszik. Akkor is támadunk, ha két góllal vezetünk. Ennél azért nagyobb egyensúlyt kéne találnunk, hogy megakadályozzuk a sok kapott gólt - a 12 elég sok."

Karácsonyig játszani fogtok a Lazióval, a Milánnal és a Juventusszal, közben pedig az Európa Liga csoportköre is befejeződik majd. Elég kemény másfél hónap elé néztek, nem?

"Szerintem a szezon legfontosabb hónapja következik. Amennyiben sikerül a következő 5 meccsen felépíteni az önbizalmunkat, akkor azt hiszem a csapat nagyon meg fog erősödni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Manolasz