Mancini: Végig éreztük, hogy jobbak vagyunk

Mancini: Végig éreztük, hogy jobbak vagyunk

A Roma nagyon fontos győzelmet aratott az Inter ellen idegenben a San Siroban.

"Az Atalanta ellen kikaptunk, de úgy éreztük, hogy a szezon eddigi legjobb teljesítményét nyújtottuk. Ma azért jöttünk ide, hogy kihasználjuk a lehetőségeinket, úgy éreztük, hogy jobbak vagyunk az ellenfélnél. Minden labdáért meg kellett küzdenünk, de a végén meglett az eredménye."

Chris Smalling gólja után a visszajátszáson látszik, hogy azt mondja: "Jobbak vagyunk náluk". Ezt miért mondta?

"Ahogy már mondtam, akik játszották ezt a játékot, tudják, hogy vannak ilyen érzések, amiket mindig szeretnél... és ma így éreztünk. Paulo Dybala révén 1-1-re alakítottuk az állást, majd Smalling gólja után úgy éreztem, hogy ezt ki kell mondanom. Ma a Roma jobb volt, mint az Inter."

Miért nem szorítottátok be az Intert a térfelére, amikor 0-0 volt? Úgy tűnt, hogy csak akkor kezdtétek el ezt csinálni, miután hátrányba kerültetek...

"Ez igaz. Az első 10-15 percben nem úgy játszottunk, ahogy erre készültünk. Nem próbáltuk őket magasan a pályán letámadni, pedig a főnök ezt akarta, hogy ezt tegyük. Azt akarta, hogy csak hagyjuk Acerbit játszani a labdát. Ezen még dolgoznunk kell, de ez nem az edző és a stábja taktikai felállásán múlik. Ők készítenek fel minket, és rajtunk múlik, hogy jobban teljesítsünk a pályán."

Mit szóltál ahhoz a döntéshez, hogy igazi középcsatár nélkül állt fel a csapat?

"Nem sokat edzettünk a héten csapatként - csak pénteken voltunk mindannyian együtt. Igazából az edző is titkolta egy kicsit előttünk, hogy mit gondol. De ma elmondta nekünk a felállást. Normálisan vettük az egészet - sok nagyszerű csatárunk van. Amikor Tammy bejött, nagy segítségünkre volt."

"Egy ilyen csapatnál mindenkinek készen kell állnia arra, hogy beálljon és segítsen. Szóval gratulálok a mai naphoz a csapatnak."

Van valami titka annak, hogy sikeresek vagytok a pontrúgásos helyzetekből?

"Mint mindent, ezeket a helyzeteket is gyakoroljuk az edzéseken. Van azonban két döntő szempont. Először is az, hogy ki végzi el a szabadrúgásokat, mert alapvetően ezen múlik a fél gól, és aztán az, hogy ki emelkedik a legmagasabbra, akár én, akár Chris Smalling, akár Tammy, akárki."

"Nyilvánvalóan ez olyasmi, ami ellen nehéz lesz védekezni, és abszolút elkötelezettnek kell lenned. A pontrúgásokból kapott gólok mindig olyan dolog, amit nehéz megemészteni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mancini, Inter, Serie A