Mancini: Szeretném, ha a szurkolók büszkék lennének

Mancini: Szeretném, ha a szurkolók büszkék lennének

Miután átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon, a 23 éves olasz védő tegnap délután vált hivatalosan a Roma játékosává.

Hogyan alakult ki az átigazolásod?

"Elég hosszas folyamat volt. Még januárban volt pár megbeszélés, de semmi konkrétum, majd júniusban folytatódtak a tárgyalások. Ide akartam jönni, mert a Roma egy nagy klub. Aztán végül a megbeszélések sikerrel zárultak."

Feladtad a lehetőségét annak, hogy az Atalantával a Bajnokok Ligájában szerepelj azért, hogy a Roma játékosa lehess...

"Ez nem elsősorban az Atalanta elhagyásáról szól, sokkal inkább arról, hogy a Roma egy nagy klub, és egy ilyen hívást lehetetlen visszautasítani. Két meghatározó évet töltöttem Bergábóban, sikerült bejutnunk a Bajnokok Ligájába, de a Roma ajánlata olyan lehetőség, ami nem jön minden nap, és én most akartam megragadni ezt az alkalmat, és elkezdeni az új kalandot."

Beszéltél az edzővel?

"Igen, beszéltem vele néhány különböző dologról, de ezekt most inkább magamban tartom. Engem teljesen lenyűgözött, nem minden nap kapsz megkeresést egy olyan sikeres edzőtől, mint ő. Szóval csak azt mondhatom, hogy alig várom már a közös munkát."

Tavaly 6 gólt is szereztél, ami nem rossz egy védőtől!

"Amikor egy védő gólt szerez, az még sokkal többet segít egy csapatnak, még úgy is, hogy nekem az elsődleges feladatom megakadályozni, hogy gólt kapjunk. Ha ez utóbbi sikerül, és aztán még szerzel is pár gólt, az nagyon jó."

A levegőben nagyon jó vagy, emellett pedig labdatartásban, és támadásvezetésben szintén: melyik játékod legfontosabb része?

"Igen, ezekben mind jó vagyok. Talán az Atalantában egyértelműbb volt az, ahogy játszottam Gasperini stílusa miatt, sokszor kellett előre menni. De még mindig sokat tudok fejlődni ezeken, és más területeken is."

Az edző elég sok mozgást, magas intenzitást vár el a játékosoktól, mit gondolsz, fekszik neked ez a stílus?

"Szerintem nekem ez a stílus nagyon fekszik, hiszen az Atalantában pont ez az intenzitás volt a játékunk meghatározó része. Ezért is várom már nagyon a közös munkát az edzővel."

A tavalyi teljesítményeddel meghívót kaptál a válogatottba is...

"A tavalyi évem egyértelműen remekül sikerült, szinte minden szempontból. Minden olasz játékos arról álmodik, hogy egyszer válogatott legyen. Én szerencsés voltam, mert meghívtak, és játszhattam is. Az pedig, hogy újra válogatott legyek, hatalmas motiváció számomra, és ezért is szeretnék jól szerepelni az új csapatomban."

Mesélj nekünk egy kicsit az eddigi pályafutásodról...

"Nos, a Fiorentinában kezdtem, ahol 9 éves koromtól végigjártam az összes utánpótlás csapatot 19 éves koromig. Pár alkalommal a felnőtt együtteshez is felhívtak, habár a bemutatkozásomra nem került sor. Aztán két évet a Perugiában töltöttem, ott mutatkoztam be a profik között a Serie B-ben."

"Majd ezt követte két év Bergámóban, ahol minden szempontból sokat fejlődtem: mentálisan, fizikálisan, és technikai szempontból is. Nagyon sokat köszönhetek mindezért Gasperininek."

Mit üzensz a szurkolóknak?

"Csak annyit szeretnék mondani, hogy minden tőlem telhetőt beleadok majd a maximális összpontosítással és tisztelettel. Akárhányszor pályára lépek, keményen dolgozni fogok azért, hogy segítsek a csapatnak, és mindent megteszek, hogy a szurkolók, a klub, és a csapattársaim büszkék legyenek."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mancini, interjú