Mancini: Sokat tanulok Smallingtól

Mancini: Sokat tanulok Smallingtól

A fiatal olasz védő a Sky Sport Italia-nak adott interjúban elárulta, nagyon sokat tanul az angol védőtársától.

Az olasz futballélet leállását követően a játékosok is kötelező karanténban töltik a szabadidejüket.

"A napi rutinom abból áll, hogy reggel megreggelizem, majd segítek a feleségemnek a házimunkában, amit eddig még sosem csináltam, hiszen nem volt rá alkalmam. Ezt követően jön az ebéd, és utána állok neki a feladatoknak, amit a Roma küld minden nap. Az egyik napon egy videóhívásban 30-an is bent voltunk."- árulta el a bezártságával kapcsolatos mindennapjait a játékos.

"Nagyon oda kell figyelnünk az étkezésünkre is, mivel nem edzünk pályán, így egy ezzel kapcsolatos étkezési tervet is követnünk kell. Mivel nem tudunk edzeni, annyit tehetünk, hogy próbáljuk a fizikai kondíciónkat megőrizni, ahogy csak tudjuk."

A klub nagyon sokat tesz a kialakult krízishelyzetben, például adományokat gyűjt orvosi maszkokra, és kézfertőtlenítőkre.

"Nagyon büszke vagyok a klubra, hogy adománygyűjtést indított a Spallanzani kórház számára. A cél, hogy összejöjjön 500.000 euró. Az edzői stáb és mi, játékosok is részt veszünk a kezdeményezésben, mert minket is érint ez az egész kialakult helyzet."

A 23 éves játékos tavaly nyáron éppen attól az Atalantától érkezett, melynek székhelye a legjobban súlytott Bergámó.

"Bergámó szürreális és különösen nehéz helyzetben van. Sajnálom az ott élő embereket, kitartást kívánok nekik, és hogy ne adják fel. Nagyszerű emberekről van szó, és biztos vagyok benne, hogy tudják miként küzdjenek meg ezzel a nehéz helyzettel."

A játékos végül kitért védőtársára, Smallingra is, aki jelenleg kölcsönben van a Románál.

"Való igaz, a szezon második felében voltak hibáim, de ez is a fejlődésem része, és ebből adódóan próbálom magam folyamatosan fejleszteni azzal is, hogy többet ne kövessem el ugyanazokat a hibákat."

"Az, hogy Smalling a párom számomra nagyon hasznos, nagyom sok tanácsot ad, és segít javulni. Én pedig hallgatok rá, mert ő nagyon jó és tapasztalt játékos, így sokat tudok tőle tanulni."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mancini, interjú