Mancini: Mourinho emeli a színvonalat

Mancini: Mourinho emeli a színvonalat

A Roma olasz védőjével az Il Messaggero készített interjút.

Az edző

"Mourinho egy vezető, aki a megjelenésével már emelte a szintet. Ránézel és azonnal arra ösztönöz, hogy még többet adj. Ez egy nagyszerű dolog, hogy itt van nekünk. Amikor bejelentették a kinevezését, mindannyian fel voltunk dobva."

Az öltöző dinamikája

"Hogy egy vezető lennék? Ez egy szép szó, szóval ha ezt mondják rólam, nem leszek csalódott. Mindenképpen olyan vagyok, aki szeret a futballról beszélgetni, a taktikát megvitatni. Aztán ezen túl a legfontosabbak a tettek, a példamutatás. Ha a csapat követi a példámat, akkor örülök, mert ez olyasmi, amit elértem."

A csapat ambíciói

"Nyugodtak akarunk maradni. Meg kell őriznünk a helyes hozzáállást; ha meccseket veszítünk, akkor gondoskodnunk kell arról, hogy a megfelelő módon reagáljunk, ahogyan eddig is tettük."

"Idővel mind védekezésben, mind támadásban javulni fogunk - minél több időt dolgozunk az edzővel, annál jobban fognak javulni a dolgok."

"De a Roma jelenleg nem bajnoki címre esélyes. Mostantól karácsonyig rengeteg meccsünk van. És nem csak arról van szó, hogy megnyerjük a nagy fej-fej melletti meccseket: ha legyőzzük a Juvét vagy a Napolit, és utána kikapunk a Cagliaritól, akkor nincs sok értelme. Biztosra kell mennünk, hogy megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt."

A Roma környezete

"Róma egy szenvedélyes város, és ez mindig is így volt, és így is kell lennie. Elvesztettük a derbit, elmentünk a Curva Sud elé, és megköszöntük, hogy szurkoltak nekünk."

"Normális, hogy egy ilyen nagy városban, ahol ennyi ember él, ilyen nyomás és elvárás van a csapat körül. Amikor belépek a stadionba, és látom a színeket és a szenvedélyt, és hallom az éneklést, mindig azt gondolom, hogy ez valami gyönyörű - ez soha nem probléma."

"Csak arra kell ügyelnünk, hogy jól zárjuk ki azokat, akik problémákat akarnak szítani, vagy akiknek más céljaik vannak."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mancini, interjú