Mancini: Mindkét csapatnak több komoly helyzete volt

Mancini: Mindkét csapatnak több komoly helyzete volt

A fiatal védő először volt kezdő a Romában, és rögtön a Lazio elleni 1:1-re végződött derbin.

Mindkét csapat csalódottan hagyta el a játékteret a döntetlent követően, és Mancini elismerte, bőven voltak a meccsen pozitívumok és negatívumok.

"Borzasztóan kimerítő derbi volt, iszonyat meleg volt a pályán."- mondta a meccs után a védő.

"Ez még csak a második meccs, és még van időnk javulni, de ha mindent összevetünk, akkor jó kis meccs volt ez."

Mi hiányzott a Romától a győzelemhez?

"Nos, még egy gól. Nagyon nehéz meccs volt, próbáltunk letámadni, ahogy a Lazio is. A Lazio sokkal összeszokottabb csapat nálunk, de mi is jól játszottunk, sok helyzetünk volt, párszor nem sok kellett volna a gólhoz, de végül ez nem jött össze."

Ez volt az első derbid, és úgy tűnt, hogy eléggé bizonytalan voltál ott hátul. Ez amiatt volt, hogy még nincs meg a teljes összhang a többiekkel, vagy mert kevés meccset játszottál?

"Izgultam, hiszen ez volt az első derbim, de a szurkolók biztatása kellőképpen feltüzelt, és végül elképesztő élmény volt. Néhányszor eléggé szenvedtünk, ahogy ők is. Minden egyes nap keményen kell dolgoznunk azon, hogy tökéletesen elsajátítsuk azt, amit az edző elvár tőlünk. Mi védők is ezen vagyunk."

Ilyen meccsre számítottál?

"Nagyon sok dologgal foglalkoztunk a héten, tudtuk, hogy a Lazio szeret kontrázni, kihasználni a támadói sebességét. Tudtuk, hogy nagyon oda kell figyelnünk a hosszú labdákra, és néha ez elég jól sikerült, néha sajnos kevésbé. Nyerni akartunk, de az is fontos volt, hogy ne kapjunk ki. A válogatott szünet után megpróbálunk jobbak lenni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mancini, Lazio, Serie A