Mancini: Ilyen teljesítménnyel az eredmények is jönni fognak

Mancini: Ilyen teljesítménnyel az eredmények is jönni fognak

A Roma fordulatos mérkőzésen végül 4:2-re kikapott hazai pályán a listavezető Intertől.

Mit mondtatok egymásnak az öltözőben, miután igen kiélezett mérkőzést játszottatok a liga legjobb csapata ellen?

"Ez fáj. A vereség nem jó dolog. Amikor ez történik, természetes, hogy dühösek vagyunk. De azt sem szabad elfelejteni, hogy jól játszottunk az ellen a csapat ellen, amelyet mindenki, beleértve engem is, a liga legjobbjának tart. Fantasztikus első félidőt produkáltunk, és kritizálnunk kell magunkat, amiért a második félidő első felében hagytuk magunkat elkapni."

El tudod magyarázni, hogyan változtattátok meg a játékstílusotokat ilyen gyorsan és hatékonyan, mióta De Rossi megérkezett?

"Az edző jól felkészült. Elhozta az elképzeléseit, mi pedig képesek voltunk megérteni azokat és a megfelelő mentalitással dolgozni. De Rossi érkezése előtt nem jöttek az eredmények, így tudtuk, hogy többet kell nyújtanunk. Ma este azon dolgoztunk, amit kért tőlünk. A 4-2-es eredmény egy kicsit rosszul esik, de az Inter jól játszott. Jogosan nyertek, de a döntetlen is igazságos lett volna. Ez a teljesítmény arra kell ösztönözzön bennünket, hogy folytassuk, mert az eredmények jönni fognak."

Háromfős védelemről négyfősre váltottatok. Mit találtál a legnehezebbnek ebben a váltásban?

"Nem akarom a legkönnyebb, vagy a legnehezebb dolgokat mondani. A játékosokon múlik, hogy gyorsan megértsék, amit az edző kér. Az egyetlen dolog, amit elmondhatok, hogy a háromfős védelemmel agresszívebbek vagyunk, és mi védők inkább magunkra tudunk koncentrálni."

"Négyfős védelemmel a védőtársaidra jobban oda kell figyelned. Szorosan fogni az ellenfelet, miközben a saját zónádat is figyeled. Ha eggyel kevesebb játékos van a védelemben, másképp kell fedezned a védelmet. Azonban mind a csapattársaim, mind én játszottunk már mindkét felállásban, szóval hozzászoktunk már."

Thuramot vagy Lukakut nehezebb fogni edzésen?

"Ők két nagyon erős játékos. Romeu számomra az egyik legerősebb középcsatár a világon. Fizikailag erős és gyors, és halálos a tizenhatoson belül. Thuram is nagyszerű játékos. Mindketten erősek."

Ez a teljesítmény egy ilyen csapat ellen bizonyítja, hogy ez a csapat erős karakterekből áll?

"Igen, olyan emberek vagyunk, akik törődnek a Romával, akik keményen dolgoznak az edzéseken, és minden meccsen a győzelemre törekszenek, ahogy ma este is tettük. Megpróbáltuk és nem sikerült. Ez az irány, ami mindenképpen jó, és megpróbálunk majd jobban teljesíteni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mancini, Inter, Serie A