Mancini: A jó védekezés az egész csapat érdeme

Mancini: A jó védekezés az egész csapat érdeme

A fiatal védő szerint az egész csapat dicsérhető amiatt, hogy nem kapott gólt a Sampdoria ellen.

Edin Dzeko 72. percben szerzett gólja elég volt a Sampdoria elleni győzelemhez, miközben hátul a csapat végig szervezetten védekezve őrizte meg a kaput a góltól.

"Nagyon keményen kellett küzdenünk, de a legfontosabb, hogy sikerült megszereznünk a 3 pontot."- kezdte Mancini a mérkőzés végén.

"Fontos volt, hogy jól kezdjük az új évet, főleg hogy tavaly nem sikerült."

A Roma az első félidőben 70%-ban birtokolta a labdát, a második félidőben pedig több komoly gólszerzési lehetősége is volt, miközben a Sampdoriának minimális esélyt hagytak csak.

A csapat a legutóbbi 6 hazai mérkőzéséből a negyediket zárta kapott gól nélkül.

"Amikor ezekről a számokról beszélünk, olyankor az egész csapatot elismerés illeti, hiszen a jó védekezés alapja az, hogy nagyon hamar letámadunk már az ellenfél térfelén, majd végig a védelemig."

"A csapat magabiztosabb lett, és az, hogy megint nem kaptunk gólt, gólokat, ez is hozzájárul ehhez."

"A Sampdoria a saját térfelén várt, így nekünk védőknek nem volt annyira nehéz helyzetünk, de éppen emiatt végig nagyon koncentráltnak kellett maradnunk. A második félidőben az eső még jobban elkezdett esni, a pálya talaja kezdett rossz állapotba kerülni, a gólért pedig egyre jobban hajtottunk. Ilyenkor, amikor egyre több erőt mozgósítasz a gól érdekében, mindig benne van a hibázás lehetősége, ezért nagyon kell figyelni."

"Szerencsére mindenki nagyon jól tette a feladatát, végig koncentráltak maradtunk, és megérdemelten szereztük meg a 3 pontot."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mancini, Sampdoria, Serie A