Lukaku érkezett!

Lukaku érkezett!

Ahogyan arra már számítani lehetett, Romelu Lukaku csatlakozott a Romához.

A 30 éves Lukaku 2024. június 30-ig, kölcsönben csatlakozik a Romához.

"Az a fogadtatás, amit ettől a klubtól és a szurkolóktól kaptam, lelkesített, és még nagyobb motivációt adott, hogy mindent beleadjak az új csapatomért. Ellenfélként éreztem a Stadio Olimpico hangulatát, és éreztem a Romanisták melegségét." - mondta Lukaku először a Roma játékosaként.

"Jó érzés tudni, hogy ma én is részese vagyok ennek. Nemrég lehetőségem volt beszélni a tulajdonosokkal, és lenyűgözött az ambíciójuk. Most dolgoznunk kell, alázatosnak kell lennünk, és meccsről meccsre fejlődnünk. A magam részéről alig várom, hogy a csapattársaim rendelkezésére álljak a pályán és azon kívül is."

Lukaku, a világhírű középcsatár pályafutása alatt eddig 589 mérkőzésen 280 gólt szerzett. Amellett, hogy Romelu félelmetes góllövő, 93 gólpasszt is kiosztott pályafutása során, ami jól mutatja sokoldalúságát támadásban.

A Romához azután csatlakozik, hogy az Anderlechttel belga bajnokságot, a Chelsea-vel FA-kupát és klubvilágbajnokságot, az Interrel pedig Scudettót, Olasz Kupát és Olasz Szuperkupát nyert.

"A tudat, hogy Lukaku a Romát választotta, csak nagy elégedettséggel tölthet el minket. Az ő érkezésével még több tapasztalatot, profizmust és győzelemre való törekvést nyerünk." - nyilatkozta Tiago Pinto, a Roma labdarúgásért felelős vezérigazgatója.

"Minden döntésünk a csapat versenyképességének növelésére irányul, és folyamatosan értékeljük a pályán nyújtott teljesítményét. Ugyanakkor nagyon büszkévé tesz minket, hogy a szurkolók ilyen izgatottan üdvözlik Romelut."

Lukaku a 90-es számú mezt fogja viselni.

Isten hozott a Románál, Romelu!

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Lukaku