Lucescu: Én mondtam Cengiznek, hogy maradjon

Lucescu: Én mondtam Cengiznek, hogy maradjon

A török válogatott szövetségi kapitánya elárulta, ő javasolta Cengiz Ündernek, hogy maradjon a Románál.

A fiatal játékos nyáron érkezett a Romához, azonban a szezon első felében a beilleszkedési problémái miatt nehezen lendült játékba, viszont a legutóbbi mérkőzéseken egyre jobb formába került, a Verona ellen pedig megszerezte első gólját is.

Mircea Lucescu, aki a török válogatott szövetségi kapitánya, biztos abban, hogy a fiatal játékosnak minden képessége megvan ahhoz, hogy top csatár váljék belőle.

"Engem nem lepett meg, csak idő kérdése volt."- jegyezte meg az Inter volt edzője a Corriere dello Sport-nak.

"Cengiz mindössze 20 éves, de megvolt a bátorsága ahhoz, hogy elhagyja a hazáját egy olyan taktikus bajnokságért, mint az olasz."

"Ez a közeg olyan tapasztalatszerzés lesz számára, amitől nagyon hamar éretté válik. Nagyon sokszor mondtam neki, hogy maradjon a Romában, tartson ki, ne adja fel. Azt is mondtam, hogy ne menjen el kölcsönbe, mert biztos voltam abban, hogy jót tesz neki az olasz közeg, meg hogy olyan edzővel dolgozhat, mint Eusebio Di Francesco."

"Most már érti a nyelvet, és a dolgok taktikai részét, ennek pedig látható az eredménye. Én is beszélek olaszul, ezért segítek neki, ő pedig hisz bennem, és megért. Most már ő is beszél egy kicsit olaszul."

"Nagyon sokat fog még fejlődni. Monchi nem hibázott akkor, amikor kifizette érte a 15 millió eurót, ebben biztos vagyok."

"Di Francescónak is azt javasoltam, hogy ragaszkodjon a sráchoz, és legyen vele türelmes, mert a tudása látszódni fog idővel."

"Hogy Dybalára, vagy Douglas Costára emlékeztet-e? Én nem hasonlítgatnám hozzájuk, de Cengiz is rendelkezik minden olyan képességgel, ami szükséges ahhoz, hogy top csatár legyen. Gyors, agresszív, jól cselez, nagyon érzi a kaput, és jól lő."

"Amennyiben továbbra is követi az edzője tanácsait, akkor nagyon szép jövő áll előtte. Én mindenképpen számítani fogok rá a jövőben, mert az új válogatott egyik alappillére lesz."

"Remélem, hogy rendszeres játéklehetőséget kap, így pedig számos különböző csapat ellen futballozhat majd, mert a Serie A-ban minden meccs más."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Cengiz, Lucescu