Laureus-díjat kapott Totti

Laureus-díjat kapott Totti

A Kivételes Teljesítmény díjazottja lett Francesco Totti, a Roma legendája.

A sport "Oscarjának" is nevezett díjátadón Francesco Totti újabb elismeréssel gazdagodott.

A rendezvényt tegnap tartották Monte-Carlóban, melynek fővédnöke nem más, mint őfelsége II. Albert monacói herceg volt.

Totti a Kivételes Teljesítmény díját vehette át.

"Nagyon megható ez az elismerés, mert egyáltalán nem számítottam rá, hogy megkapom."- jegyezte meg Totti.

"Nagyon örülök annak, hogy a 25 éves pályafutásomat a Romában töltöttem el. Természetesen csodálatos pillanatokat éltem át a válogatottban is. Mindig megpróbáltam a legjobbamat nyújtani."

"Köszönöm mindenkinek ezt a csodálatos estét, és remélem, hogy a jövőben is tudok majd segíteni az olyan embereknek, akik kevésbé olyan szerencsések, mint amilyenek mi vagyunk."

Az ünnepség elkötelezett a hátrányos helyzetű gyermekek életének megváltoztatásával kapcsolatban, amit a sporton keresztül szeretne elérni, valamint a világ legnagyobb sportolóinak eredményei díjazza.

"Ez egy olyan nemzetközi elismerés, amit tárt karokkal fogadok. Nyilvánvaló, hogy ebben a 25 évben sikerült valami igazán fontosat tennem."

"Számomra a legnagyobb jutalom az volt, hogy az egész pályafutásomat egy klubnál tölthettem el, egy mezt viselhettem, amit gyerekkorom óta akartam. Én mindent szeretettel csináltam."

"Nagyon nehéz a meccseket a lelátóról nézni, mert onnan egyszerűen nem tudsz segíteni. Ez sokkal nehezebb, és egészen más mentalitást követel meg. Sok dolgon jár az agyad, hogy miket tudnál megtenni, de nem teheted."

Ez azt jelenti, hogy Totti edzői pályafutásban gondolkodna?

"Á, dehogy. Amúgy meg Gennaro Gattuso is az ellenkezőjét tanácsolta."

"Én Monchitól tanulok, inkább mint sportigazgató tudom magam elképzelni a jövőben."

"Tartok picit az élettől, tartok a jövőtől. Egyszerű dolgok hiányoznak nagyon: felhúzni a cipőimet, a meccsek, az öltözői szertartások, a csapattársakkal történő étkezések...minden, amihez az elmúlt években hozzászoktam."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Totti, Laureus-díj