Kumbulla: Amikor a Roma megkeresett, nem hezitáltam

Kumbulla: Amikor a Roma megkeresett, nem hezitáltam

Csütörtök délután megtörtént Marash Kumbulla, a Roma nyári szerzeményének hivatalos bemutatása.

Az albán válogatott védő a múlt vasárnapi, Juventus elleni bajnokin mutatkozott be új csapatában.

A Roma az egyetlen olyan csapat a Serie A-ban, amelyik 3 olyan belső védőt küldött pályára, akik 1996 után születtek. Szerinted az, hogy ennyire fiatal védősor szerepelt extra motiváció, vagy extra felelősség?

"Ez minket sokkal jobban motivál. Megmutattuk a legutóbbi meccsen, hogy mennyire koordináltan és összeszedetten tudunk játszani. És azzal, hogy fiatalok vagyunk, csak még jobbak lehetünk, de persze nem csak mi vagyunk a védelemben, vannak mások is."

Pedro azt nyilatkozta, a cél a Bajnokok Ligája kvalifikáció. Egyetértesz ezzel?

"Pedro egy világklasszis játékos, hatalmas tapasztalattal. A szavai motiválnak bennünket arra, hogy még jobban csináljuk, és amennyire csak lehet, olyan messze jussunk el."

A Genoának most 15 igazolt, pozitív koronavírusos játékosa van. Játékosként mennyire aggasztó ez számotokra? Szoktatok erről az öltözőben beszélni?

"Igen, szoktunk, viszont bízunk azokban a biztonsági intézkedésekben, amiket itt Trigoriában hoztak, szóval túlságosan nem aggódunk."

A menedzsered mondta, hogy nagyon gyorsan zajlott az átigazolásod. Mi volt az első gondolatod? Mennyire nehéz volt elhagyni a Veronát?

"Nagyon izgatott voltam, és igen, nagyon gyorsan zajlottak a tárgyalások. Amikor felhívtak a Romától, nem volt szemernyi kétségem sem - a szurkolók, a klub és a város miatt. Nagyon könnyen döntöttem, de nyilvánvaló, hogy nehéz volt elhagyni a Veronát, hiszen ott születtem és nőttem fel. Ezt én egy előrelépésnek érzem a pályafutásomban."

Mennyire álltál közel a Laziohoz? Örülsz neki, hogy most végül a Romában kötöttél ki?

"Az elmúlt hónapokban elég sok klub érdeklődött irántam, de ahogy mondtam, kétségem nem volt afelől, hogy ide igazolok. Nagyon boldog vagyok, hogy a Romát választottam."

Melyik a kedvenc posztod a védelemben?

"Nincs kedvencem, bárhol tudok játszani: bal oldalon, jobb oldalon, és középen is. Ott fogok játszani, ahol a mester kéri."

Milyen különbséget vettél észre Paulo Fonseca és Ivan Juric között?

"A legfőbb különbség taktikai: Juric az emberfogást preferálja, míg Fonsecánál az egész csapat egységesen védekezik."

Mi az, amiben fejlődnöd kell?

"Szerintem folyamatosan azon kell lenni, hogy minden területen fejlődjön az ember, de egész pontosan a gyengébb lábammal kellene jobban passzolnom."

Milyennek érezted a Juventus elleni bemutatkozásod?

"Nagyon örültem, hogy kezdőként léphettem pályára, és igen különleges, és egyben izgalmas volt a Juventus ellen játszani. Kár, hogy nem sikerült nyerni, pedig megérdemeltük volna."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Kumbulla