Kolarov: Változtatnunk kell

Kolarov: Változtatnunk kell

A szerb védő szerint a Bologna megérdemelten nyert, és tisztában van azzal, hogy változtatni kell.

Eléggé bizonytalan a csapat teljesítménye az utóbbi időben. Mi történt?

"Kikaptunk kétszer a Juvétól, egyszer a Torinotól, majd a Sassuolotól, szóval nem kezdtük jól a 2020-as évet. De mindig vannak a szezonban olyan időszakok, amikor nem mennek jól a dolgok. Most lehajtott fejjel még keményebben kell dolgozni, más lehetőség nincs."

Mentális, vagy fizikális gondok vannak?

"Egy kicsit mindegyik, mert amikor rossz időszakon mész keresztül, akkor mindkettő igaz. A csapat egyik legidősebb tagjaként ki kell állnom a társaim mellett: tiszta, nyílt, egyenes beszédre van szükség, keményen kell dolgozni, és meg kell nyerni a következő meccseinket. Nincs dráma, bár tudjuk, hogy nehéz időszak ez, de menni kell előre."

Mit kellett volna tenni ahhoz, hogy jobbak legyenek a Bolognánál?

"Azt tudtuk, hogy jó formában vannak, és sajnos nem tudtuk őket folyamatos presszing alatt tartani. Olyankor pedig nehéz kontrollálni a mérkőzést, amikor folyamatosan visszafelé kell rohangálni."

"Nem játszottunk jól, a Bologna megérdemelten nyert. Hiába próbáltunk a második félidőben változtatni, az már kevés volt."

Az elmúlt hónapokhoz képest a védekezésben mintha már nem lenne meg az a szervezettség, ami addig jellemezte a csapat hátsó alakzatát.

"Igen, az idei év kezdete óta legalább két gólt kaptunk meccsenként. Egyértelmű, hogy mindenkitől jobb védőmunka kell. Amikor nem mennek jól a dolgok, olyankor az ember hajlamos bizonyos esetekben nem tiszta fejjel gondolkodni. Az ilyen időszakokból kell nagyon gyorsan kimászni, és bár tudjuk, hogy nehéz, de mihamarabb meg kell oldani a dolgokat."

"Én tapasztalt játékos vagyok, mindenképpen beszélni akartam a csapattal, hogy némi lelkesedést adjak. Nincs krízis, bár nem könnyű a helyzet, hatalmas a nyomás a csapaton, a szurkolók nem boldogok, de ilyen a futball, magunknak kell kimásznunk ebből a gödörből."

Nem túl nagy gond az, hogy Dzeko után te vagy a második legeredményesebb játékos?

"Több helyzetet kell kidolgoznunk, és a kapu előtt sokkal élesebbnek kell lennünk. Ezt kéri az edző is tőlünk, és ez az, amit nem tudtunk megvalósítani. De nincs más út, csak a kemény munka, meg kell értenünk, hogy mi romlott el, és azt megjavítani."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Kolarov, Bologna, Serie A