Kolarov: Ha gólt szerzek a debin, akkor ünnepelni fogok

Kolarov: Ha gólt szerzek a debin, akkor ünnepelni fogok

A Roma szerb védője készen áll arra, hogy vezető szerepet töltsön be a csapaton belül.

A 31 éves játékos a nyáron 7 év szünet után tért vissza az olasz fővárosba, azonban most nem a Lazióhoz, hanem a rivális Romához.

Kolarov szerint nincs semmi gond azzal, hogy most a másik római együttesben fog szerepelni és készen áll arra, hogy Di Francesco csapatának vezető játékosa legyen.

Milyen az élet az új csapattársakkal és az edzővel?

"Nagyon meleg fogadtatásban volt részem mind az edző, mind a játékosok részéről. Már ismertem némelyiküket, hiszen Dzekóval 4-5 éven keresztül voltunk csapattársak, míg De Rossi ellen többször is játszottam. A dolgok jelen pillanatban jól mennek, készülünk a szezonkezdésre."

3 hét edzőtáborozást és 3 meccset követően mi a véleményed a csapatról? Hogy állsz fizikálisan és a taktika szempontjából?

"Erre az edző tudna válaszolni. Az elmúlt 3 hétben sikerült jól beilleszkednem és a többi játékossal azonnal jól kijöttem. Örülök, hogy itt lehetek és alig várom, hogy elkezdődjön a bajnokság."

A Cityben középső védőt játszottál, viszont tegnap szélső védőként lettél a meccs legjobbja. Ez az a poszt, ahol a pályafutásod során a legjobban érezted magad?

"Így van, nagyon sokszor voltam belső védő tavaly. Mindig megpróbálok fejlődni és mivel 31 éves vagyok, így már mindkét poszton sokat hozzá tudok tenni a játékhoz. Azért vagyok itt, hogy megpróbáljam a csapatot hozzásegíteni valamilyen trófea megnyeréséhez. Tudom, hogy Róma olyan hely, ahol sokat várnak el az embertől, én pedig szeretnék követendő példa lenni mind a pályán, mind azon kívül. Hosszú szezon vár ránk, én viszont készen állok mindenre."

A leigazolásod kisebb nyugtalanságot okozott mind a Roma, mind a Lazio szurkolók között. Hogyan tudod ezt megoldani? Fogsz ünnepelni, ha gólt szerzel a derbin?

"Nem tudsz mindenkinek örömöt szerezni az életben. A Laziónál eltöltött időszakom fontos volt a pályafutásomban, ahogy a City is. Most viszont a Roma játékosa vagyok és ennek nagyon örülök. Nem tudom és nem is akarom letagadni a múltamat. Mindent megteszek majd a Romáért, ahogy a pályafutásom során mindig. Amennyiben gólt fogok szerezni a derbin, úgy megünnepelem majd."

Mi késztetett arra, hogy a Romához igazolj és elhagyj egy olyan csapatot, mint a City?

"A sportigazgató és én 5 percen belül megegyeztünk. Már ismertem a környezetet és örültem neki, amikor felhívott és az átigazolás lehetőségét megemlítette."

Jól ismered Mahrezt, hiszen játszottál ellene. Mennyire nehéz őt fogni és mi az, amiben segíthetne a Romának?

"Itt van mellettem Monchi, szóval miért engem kérdeznek? Ő egy klasszis játékos és örülnék neki, ha ide igazolna, de nem én döntök ebben. Amennyiben jön, akkor mint minden más játékos, nagyon szép fogadtatásban lenne része. Nagyon nehéz amúgy fogni, efelől semmi kétség."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Kolarov, Mahrez