Kluivert első interjúja

Kluivert első interjúja

Miután ma aláírta 5 évre szóló szerződését, Justin Kluivert szeretné letenni a névjegyét a Romában.

A 19 éves támadó célja az, hogy minél több gólt szerezzen új csapatában, és ezzel hozzásegítse a Romát a negyedik bajnoki címéhez.

Üdv Justin, a Roma játékosa vagy most már - hogy érzed magad?

"Remekül. Itt vagyok egy hihetetlen klubnál, amit imádok, és alig várom, hogy elkezdődjön az egész."

Az elmúlt néhány hétben mindenki rólad beszélt, és számos európai együttes szeretett volna megszerezni. Miért választottad a Romát?

"Szóval, amit már előtte is mondtam: szerintem ez egy remek klub számomra, ahol fiatal játékosként rengeteget fejlődhetek, és a legmagasabb szinten futballozhatok. Szerintem a Roma remek csapat, és szerintem sokkal erősebb, és jobb játékost tudnak belőlem faragni, így képes leszek remek dolgokat véghezvinni itt."

A közösségi médiában igen aktív voltál, kedvelted Ante Coric szerződtetését, majd Bryan Cristante leigazolását is, válaszoltál a Roma szurkolóknak...

"Tetszettek azok a képek, szóval kedveltem őket. Ahogy mondtam, szeretem a Romát, így miért ne kedveltem volna azokat a képeket? De hát amikor ilyet csinálsz, akkor az emberek mindjárt elkezdenek kombinálni. De ez nem számít."

A holland bajnokságban 2 évvel ezelőtt mutatkoztál be, majd az elmúlt szezonban 10 gólt szereztél - mi az amiben a legtöbbet fejlődtél tavaly az Ajaxban?

"Szerintem az Ajaxban tavalyelőtt még nagyon fiatal voltam, és csak most látom igazán, hogy miként működik a futball a legmagasabb szinten. De ez tetszik, és most szeretnék még magasabbra jutni, mert tudom, hogy megállom a helyem. Szükségem volt erre a lépésre, és a Roma remek lehetőség számomra. Emiatt is választottam ezt a csapatot."

És persze lehetőséged lesz a Bajnokok Ligájában játszani...

"Igen, erre is gondoltam. Már alig várom, hogy elkezdődjön."

Láttál egyetlen Roma meccset is a Bajnokok Ligájában a tavalyi szezonban?

"Igen, néhányat. A Barcelona ellenit például, mindkét Liverpool ellenit, és a Chelsea elleni meccset is láttam. Ez egy remek csapat, tele különböző típusú játékossal. Néhányan nagyon ügyesek a labdával, vannak, akik remekül tudják visszaszerezni a labdát, és ettől olyan jó csapat ez. Együtt pedig remek dolgokat érhetünk el jövőre."

Kit kedvelsz a legjobban?

"Hogy kit kedvelek a legjobban? Szerintem most Edin Dzekót, mert én nagyon szeretek gólt rúgni, ő pedig rengeteg gólt szerez. De mindenki nagyon jó, de talán ő egyértelműen a legjobbak között van."

Mi a célod a következő szezonra?

"Szeretnék a Romával bajnok lenni, hiszen ezért jöttem. Tudom, hogy rengeteg idő telt el az utolsó bajnoki cím óta, de az a csapat, amelyik most alakul itt, azzal lehetséges lesz. Megfelelő hozzáállással kell kezdeni a bajnokságot, hogy mi is bajnoki címre esélyes csapat vagyunk, és mindig a maximumot kell nyújtanunk. Ahogy az előző szezonban, amikor az elődöntőig menetelt a csapat a BL-ben, talán most is összejöhet."

És személyesen? 

"Ami engem illet, természetesen szeretnék játszani, és jobban megismerni a csapattársaimat a pályán és azon kívül is. És persze, gólt szerezni, gólt szerezni, gólt szerezni..." 

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Kluivert, interjú