Kluivert: A Roma ideális csapat Justinnek

Kluivert: A Roma ideális csapat Justinnek

Patrick Kluivert úgy véli, fia a legjobb helyre igazolt, mert a Barcelona és a Manchester United túl nagy ugrás lett volna.

A nyáron a fiatal játékos neve felmerült a Barcelonával és a Manchester Uniteddel kapcsolatban is, azonban végül a támadó a Romát választotta. Patrick Kluivert úgy véli, fiának mindene megvan ahhoz, hogy elérje mindazt, amit neki sikerült a pályafutása során.

"Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy eddig teljesít."- kezdte Kluivert a Gazzetta dello Sport-nak adott interjúban.

"Keveset beszél, de tudja, hogy mire kell hallgatni, és nagyon motivált. Szerettem volna, ha még egy évet marad az Ajaxnál, de végül ő döntött. Szerintem a Roma nagyon jó választás volt, mert a Premier League túl nagy ugrás, és igen fárasztó lett volna neki."

"Di Francesco? Az eredményei önmagukért beszélnek. Nekem úgy tűnik, hogy nagyon felkészült edző, aki nagyon jól képes fejleszteni a játékosait. Justinnek pedig most éppen erre van szüksége. Keményen dolgozik, de nagyon szeret új dolgokat megtanulni."

"Még hosszú utat kell megtennie, hogy eljusson oda, ahová nekem sikerült, de látszik, hogy tehetséges, és megvan benne az a karakter, ami idővel egy remek pályafutást hozhat neki. Az biztos, hogy ő más típusú támadó, mint én voltam, ő a szélen játszik, és szeret cselezni, emellett pedig a védekezésben is kiveszi a részét."

"Ügyes mindkét szélen, és jól érzi a kaput: amint lehetősége van lőni, megteszi. Nem tart semmitől, nem fél a legnehezebb meccsen sem pályára lépni."

"Viszont fontos, hogy nem szabad elszállnia, a földön kell maradnia. Szerintem a United túl nagy ugrás lett volna számára."

"A Roma egy nagyon fontos, meghatározó klub, viszont itt nem lesz rajta akkora nyomás. Justin számára a Roma ideális klub. Persze ki ne álmodozna a Barcelonáról? Viszont látszik az is, hogy az olasz futball fejlődik, ami Justin számára csak előnyös lehet. A Roma tavaly jól szerepelt az európai hadszíntéren, egy remek klub, plusz Justin is nagyon jól tudja, hogy mit akar elérni."

"Remélem, hogy összejön nekik a bajnoki cím, és bár a Juventus a legjobb csapat Olaszországban, de sosem tudhatjuk előre, hogy mi lesz. Szeretnék hamarosan Olaszországba menni, bár most az új pozícióm miatt kevés időm van, de Justinre mindig jut belőle. Szeretném, ha nyerne valamit a Romával, és szeretném boldognak látni."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Kluivert, interjú