Kluivert a pályán szeretne bizonyítani

Kluivert a pályán szeretne bizonyítani

A fiatal játékos nagy reményekkel érkezett a Romához, és szeretné a pályán megmutatni a tudását.

Mik az erősségeid, és mik a gyengeségeid játékosként?

"Gyors játékos vagyok, jó vagyok az egy-egy elleni játékban, és szerintem jó szemem van a labdához. De persze minden területen van még mit fejlődnöm, hiszen nagyon fiatal játékos vagyok még. Különösen a védekezés az, amiben sokat jell még javulnom."

Mi a különbség a holland és az olasz edzések között?

"Hollandiában nem alszunk az edzőtáborban minden nap, és szerintem itt ez a jó, mert így sokkal jobban megismerjük egymást, könnyebb a közös munka, így jobban lehet fejlődni. Tetszik, az ételek az emberek, minden jó eddig. Az, hogy együtt vagyunk, mindenkinek jó, mert így leszünk jobb játékosok."

Mi a fő célod az új szezonban?

"Hogy megmutathassam magam, és nem csak azt, amit Hollandiában csináltam, hanem sokkal többet. Fiatal vagyok, és szerintem nagyon sokat tanulhatok itt. Alig várom már, hogy elkezdődjön minden sorozat, és szerintem azokkal, akik a csapatot alkotják, remek dolgokat érhetünk el."

Édesapád játszott Olaszországban. Adott tanácsot azzal kapcsolatban, hogy mire számíthatsz?

"Persze, beszéltünk erről, mert egy évet játszott itt. De nem csak erről beszéltünk, hanem mindenről, ami egy profi futballistát érinthet, azokról a lépésekről, amiket meg kell tenni. Ő is átesett mindazon, amin most én megyek keresztül, én pedig szeretném követni őt, és ugyanazokat elérni, amit neki sikerült."

Hosszútávú megoldásként tekintesz a Romára, vagy csak mint egy ugródeszkára egy nagyobb klubhoz?

"Az Ajaxtól egy ilyen nagy klubhoz igazolás, mint amilyen a Roma, mindenképpen hatalmas előrelépés számomra. A klub is fejlődni akar, és remélem, hogy én is fogok. Amennyiben sikerül csapatként működnünk, akkor szerintem sikerülhet a Romát magasabb szintre emelnünk. És hogy mi lesz utána? Nem tudom, lehet, hogy egy életre itt maradok, de lehet, hogy nem. Meglátjuk."

Mi a véleményed az olasz bajnokságról? Van olyan nagy, mint a Premier League?

"Nem hinném, hogy a Serie A kevesebb lenne, mint a La Liga, vagy az angol bajnokság. Itt is remek klubok vannak és sok jó játékos, ráadásul már itt játszik Ronaldo is. Lehet, hogy volt időszak, amikor a bajnokság nehéz időszakot élt meg, de most már kezdi visszanyerni a fényét, és visszatér a régi színvonal."

Miért döntöttél a Roma mellett?

"Ez egy nagyon fontos hely a pályafutásomban, és nemcsak mint futballista, hanem magánemberként is."

Mit gondolsz, Te, és a többi fiatal játékos képes lesz felnőni és feledtetni a néhány tapasztalt játékos távozását?

"Ez egy jó kérdés. Ezt majd a pályán kell megmutatnom. A maximumot fogom nyújtani, szerintem ennél többet nem kérhetnek tőlem. Meglátjuk. Szerintem ezzel a kerettel, amivel rendelkezik a klub, lehetséges, de mondom, a pályán kell majd bizonyítanunk. Bármit mondhatsz, végül úgy is az számít, amit a pályán teszel. Én pedig ezt akarom tenni, és szerintem a többiek is."

Mit jelent az, hogy Francesco Totti ott van a közeletekben?

"Totti egy legenda itt, egy remek játékos. Felnézek rá, egyszer szeretnék olyan lenni, mint ő, hogy tiszteljenek az emberek, ehhez pedig nem tudsz mást tenni, mint a pályán bizonyítani a lábaiddal."

"Amikor megérkeztem beszéltem vele, nem tudom, hogy szerepet játszott-e a leigazolásomban, de ő nekem egy példakép, sőt mindenkinek az itt a Romában."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Kluivert, interjú