Kicsit késve, de kinőtte magát Fazio

Kicsit késve, de kinőtte magát Fazio

Fazio minimális harsonaszó mellett érkezett a nyáron a Romához, azonban mára a védelem fő oszlopává nőtte ki magát.

Amikor egy játékos új csapathoz igazol, számos akadállyal kell megküzdenie. Van, hogy az adott új ország nyelvét és életstílusát kell megtanulnia, máskor pedig az új csapattársakhoz, új taktikához kell igazodnia.

Azonban vannak olyan játékosok, akik ezeket az akadályokat olyan méltóságteljesen küzdik le, ahogy tette azt Federico Fazio is.

Az argentin játékos ismeretlenként igazolt a nyáron az olasz fővárosba és senki nem tudta, hogy beválik-e majd a szezon során. A szezon közepére azonban világossá vált, hogy Fazio a Roma védelmének alapembere lett.

Amennyiben valaki még mindig szkeptikus lenne ezt illetően, akkor elég, ha még egyszer elolvassa Luciano Spalletti a Cagliari elleni meccset követő szavait Fazióval kapcsolatban.

"Faziót kevésszer emlegetik, de mindig játszik. Nagyon jó az időérzéke, jól cselez, helyezkedik és a védelem vezére."

Amióta Fazio állandó tagja lett a kezdő tizenegynek, azóta a Roma 18 meccsen mindössze kétszer kapott egy gólnál többet.

Ami pedig a kapott gól nélküli meccseket illeti, 18 meccsen eddig 8 alkalommal fordult elő a csapattal, hogy nem kellett meccs közben középkezdéshez felsorakozni, ami nagy részt köszönhető Fazio munkásságának. Ezzel a Roma rendelkezik a Serie A második legjobb védelmével.

"Nagyon élvezem, hogy a csapat tagja vagyok."- mondta Fazio a Cagliari meccset követően.

"Ahogy már mondtam, az a legfontosabb, hogy a csapat nyert és hogy a későbbiekben is nyerjen. Játékosként mindannyian fejlődünk és egyre jobban játszunk. Jó úton haladunk, csak nem szabad irányt téveszteni."

Szóval, miközben sokszor könnyen megfeledkezünk a védőkről, Fazio megérdemel minden elismerést, hiszen kemény munkával az egyik legjobban teljesítő védő és egyben a hátsó alakzat vezére lett a Romában.

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fazio