Készen áll a harcra Perotti

Készen áll a harcra Perotti

Diego Perotti tisztában van azzal, hogy a Romának szintet kell lépnie holnap a Napoli elleni bajnokin.

A Roma a válogatott szünetet és egy kínos, SPAL elleni vereséget követően folytatja a bajnokságban a Napoli ellen vasárnap délután, és az argentin játékos tisztában van azzal, hogy csapatának mielőbb vissza kell térnie a győztes útra, amennyiben meg akarják tartani a BL-t érő helyezésekkel kapcsolatos reményt.

"Nagyon nehéz meccs lesz, hiszen a Napoli remek együttes, amelyik már évek óta együtt játszik."- kezdte a Sky Sport Italia-nak Perotti.

"Azonban a SPAL elleni vereség miatt ez a meccs most sokkal fontosabb a legjobb 4 helyért folytatott harc szempontjából. Hatalmas küzdelem lesz, nekünk pedig minden tudásunkra szükségünk lesz ahhoz, hogy nyerni tudjunk."

"A negyedik hely még mindig elérhető, hiszen csak 4 pontra van, és van még hátra 10 meccs. A többiek is fognak még pontokat veszteni, de nekünk csak saját magunkkal kell foglalkoznunk, és meg kell találnunk újra a ritmust, és a stílusunkat, miközben tudjuk, hogy többet már nem hibázhatunk."

Mit kért Ranieri a megérkezése óta?

"Ranieri megpróbál egyszerű dolgokat tenni, nem kért tőlünk semmi különöset, vagy bármi olyan őrültséget, ami jelen pillanatban biztosan nem használna. Nagyon egyértelmű és világos elképzelései vannak, miközben megpróbálja a magabiztosságát átadni nekünk. Láthatja mindenki, hogy igazi Romanista, aki a legjobbat akarja a csapatnak."

Ranieri létrehozta a Dzeko-Schick duót, ami akár halálos kettős is lehet.

"Nekem mindig sokkal jobb, ha két csatárral támadunk, mert szeretek bemozogni a szélekre. Nem szoktam nagyon sokat kapura lőni, sokkal inkább szeretek passzolni, szóval ha elől két csatár is van, akkor erre több lehetőségem nyílik."

Az utolsó 10 meccs következik, mit kell a Romának megmutatnia?

"Sokkal egységesebbnek és tömörebbnek kell lennünk, és ha mindenki kiveszi a részét, akkor nem lehet ennél többet kérni. A szezon végeztével úgy akarok elmenni szabadságra, hogy tudom, minden tőlem telhetőt megtettem, és ugyanez elmondható a többiekről. 100%-ot kell nyújtanunk, és majd május végén meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Ha mindannyian egymásért küzdünk, akkor képesek lehetünk rá."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Perotti, Napoli, Serie A