Karsdorp: Meg akarom mutatni, hogy mire vagyok képes

Karsdorp: Meg akarom mutatni, hogy mire vagyok képes

A holland játékos szeretné a szurkolóknak megmutatni, hogy igazából mire is képes.

Egymás után két mérkőzésen is kezdőként lépett pályára Rick Karsdorp azok után, hogy eléggé nehézkesen indult a római pályafutása a sérülések miatt, azonban reméli, hogy ezzel új fejezet kezdődik most.

"Nagyon jól érzem magam most, hogy egymás után két meccset is játszottam."- kezdte a Roma Radio-nak Karsdorp.

"Elég sokáig sérült voltam, de most már jól vagyok."

"Ezeken a meccseken egy kicsit lehetőségem volt megmutatni, hogy mit is tudok, de egyértelmű, hogy leszek még ennél is jobb. Nem könnyű úgy, hogy majdnem 2 év alatt alig játszottam 90 percet."

"Talán sikerült valamit megmutatnom; ha nálam van a labda, akkor kicsit úgy tudok játszani, mint egy középpályás, de a védekezésemen még van mit csiszolni. Viszont ez most jót tett az önbizalmamnak, és remélem, hogy a jövőben kapok még további lehetőséget a fejlődésre."

A játékos 2017 nyarán érkezett a Romához, azonban egészen idáig nem sikerült maradandót alkotni.

"Elég nehéz volt, mert Hollandiában hozzászoktam ahhoz, hogy 2-3 naponta meccs volt. Mikor a Romához jöttem, voltak kisebb fizikális problémáim, majd amikor végre sikerült bemutatkoznom, újra megsérültem. A szurkolók már azt kérdezgették, hogy 'én folyton sérült vagyok?', és ez annyira rosszul esett, mert a pályafutásom során még nem voltam ilyen helyzetben."

"Az emberek is azt mondják, hogy sokkal jobban kellene védekeznem, és én tudom, hogy ha folyamatos lehetőséget kapok, akkor sikerül alkalmazkodnom és fejlődni tudok."

"Fizikálisan milyen állapotban vagyok? A Torino elleni meccs sokat kivett belőlem, így most nem vagyok teljesen rendben! A viccet félretéve, hosszú idő eltelt azóta, hogy két meccset játszottam egymás után, és szerintem ez látható volt már a szombati meccs második félidejében, mert akkor már voltak gondjaim, de szerintem ez ilyenkor elkerülhetetlen."

"Az edzéseken mindent beleadok, és egyre jobb formában érzem magam. Magabiztos vagyok, mert ha Hollandiában képes voltam minden harmadik napon meccset játszani, akkor itt is képes leszek rá. Hétvégén a csapat megmutatta, hogy van tartása, és sikerült 3:2-re megnyernünk egy olyan meccset, amit pár héttel ezelőtt biztosan elvesztettünk volna."

A Romára a Bajnokok Ligájában a legjobb 16 között a Porto vár majd, azonban Karsdorp tisztában van azzal, hogy előbb neki a bajnokságban kell bizonyítania, ha a BL-ben is kezdő akar lenni.

"Csodálatos érzés a Bajnokok Ligájában játszani, ezt már megtapasztaltam, mikor a Real Madrid ellen csereként beálltam, az volt a bemutatkozásom."

"Remélem, hogy majd több meccsen is szóhoz fogok jutni, de ehhez fejlődnöm, javulnom kell, és előbb a bajnokságban megmutatni, hogy mi tudok, mert a BL teljesen más kávéház."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Karsdorp, interjú