Karsdorp első interjúja

Karsdorp első interjúja

Miután szerda délután aláírta új szerződését, első interjúján is túl van a Roma új igazolása, Rick Karsdorp.

Elég rövid ideje vagy Rómában, mik az első benyomásaid?

"Az első benyomásom egyértelműen pozitív. Hat hónappal ezelőtt pár barátommal voltam már itt 3 napot és már akkor is nagyon tetszett a város. Most pár napja vagyok itt, de Kevin nagyon sokat mesélt nekem már róla. Alig várom, hogy elkezdődjön az egész."

A Feyenoord ifjúsági csapataiban kezdtél el futballozni, először még mint középső középpályás, majd később mentél ki a jobb szélre. Hogyan jellemeznéd a főbb jellemzőidet, mint játékos?

"Igen, még támadó középpályásként kezdtem és 18-19 éves koromig ott is játszottam, ezt követően mentem ki a szélre és lettem olyan jobb szélső védő, aki támadni is tud. Ami a tulajdonságaimat illeti, erős és gyors vagyok, plusz erőset tudok lőni. Viszont ami a védekezésemet illeti, abban még van hová fejlődni."

"Mindössze 3 éve játszom ezen a poszton és még most is folyamatosan tanulom, de egyre jobb vagyok. Az biztos, hogy támadásban vagyok a legjobb."

Mik a céljaid a következő idényre?

"Ezt nehéz megmondanom, mert eddigi pályafutásomat a Feyenoordnál töltöttem. A Romához történő igazolásom hatalmas előrelépés. Az első cél az, hogy a lehető legtöbbet lépjek pályára és remélem, hogy ez sikerülni fog. A futball mindenhol ugyanaz."

A Romával is lehetőséged lesz a Bajnokok Ligájában szerepelni...

"Pont most jöttem el attól a Feyenoordtól, amelyik hosszú évek után végre megint a BL-ben fog szerepelni. Nagyon fontos volt számomra, hogy a Roma is bejutott a BL-be, mert szeretném megmérettetni magam a legjobbak ellen. Ez volt mindig az egyik célom és alig várom már."

Az Európa Ligában már játszottál a Roma ellen, mit gondolsz a klubról?

"A Feyenoord sokkal kisebb klub, mint a Roma és akkor én még nagyon kezdő voltam, mindössze 19 éves. Aztán elég korán pályára kellett lépnem a hatalmas Roma ellen, de nem vagyok az a típus, aki ideges a meccsek előtt, még az sem érdekel, ha ezek nagy meccsek. Viszont sikerült jó teljesítményt nyújtanom."

"Emlékszem, hogy csodálatos volt a hangulat és nagyon sok Feyenoord szurkoló elutazott Rómába. A benyomásom úgy általában, de a stadiont illetően különösen, nagyon jó volt."

Nemrég Kevin Strootman a közösségi médiában dicsért. Őt a válogatottból ismerheted. Beszéltél vele, mielőtt ide igazoltál és mennyire lesz fontos, hogy lesz egy ismerős arc az öltözőben?

"Igen, éppen szabadságon voltam és nyaraltam, amikor Kevin küldött pár üzenetet, hogy nyugodtan hívhatom, vagy írhatok neki, ha szeretnék bármit megtudni a klubról, én pedig megtettem."

"Elmondta, hogy bármiben szükségem van rá, számíthatok a segítségére. Ez nagyon fontos nekem. Nem beszélek olaszul és az angolom sem a legjobb, ezért nagyon jó, hogy tudok majd Kevinnel beszélni a legelejétől fogva."

Van olyan játékos a múltból, vagy akár a jelenből, akit megpróbáltál utánozni, vagy modellezni a játékodban?

"Ezt már Hollandiában is megkérdezték tőlem az emberek. Igazából senkit nem akarok utánozni, csak magamra koncentrálni, mert mindenki másképpen játszik a meccseken. Én sem játszom mindig ugyanúgy, egyik meccsről a másikra változik a játékom, habár próbálok amennyire lehet következetes maradni."

"Viszont senkit nem akarok utánozni. Az én stílusom kicsit más, mert támadó középpályásból lettem szélső védő."

Hollandiában úgy ismernek téged, mint a 'vonat'. Honnan ez a becenév?

"Néha megszerzem a labdát hátul és elindulok vele előre és az ellenfeleket lehagyva egészen felfutok. Ezért kezdtek el az emberek gőzmozdonynak becézni. Azt hiszem elég gyors vagyok és ezért hívnak engem a 'vonatnak'."

Szeretnél üzenni valami a szurkolóknak?

"Imádom a szurkolókat. Ők nagyon fontosak, mert nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a maximumot hozd ki magadból folyamatosan. Az egész pályafutásomat a Feyenoordnál töltöttem, de most itt vagyok, nagyon lelkes vagyok és szeretném az álmaimat valóra váltani. Tudom, hogy van még hová fejlődni és remélem, hogy itt sokkal jobb játékos válik belőlem."

"Szeretném az interjút olaszul befejezni: Forza Roma!"

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Karsdorp, interjú