Karsdorp: A szezonkezdésre készen akarok állni

Karsdorp: A szezonkezdésre készen akarok állni

Megtörtént a holland játékos bemutatása a pinzolói edzőtáborban, ahol a játékos elmondta, a szezon indulásakor már játszani akar.

Várod már, hogy a csapattársaiddal edzhess és mikor leszel rá képes?

"Sajnos csak hollandul tudok veletek beszélgetni, mert még nem beszélek olaszul. Nagyon várom már, hogy nekiálljak, mert a szabadság túl hosszú volt már. Alig várom, hogy újra 100%-os állapotban legyek, de jelenleg egy kötést hordok a térdemen. Viszont remélem, hogy a következő 3-4 hétben teljesen megoldódik a problémám. Szeretném a maximumot nyújtani a klubért és bebizonyítani, hogy mennyire ide akartam igazolni."

Kevin Strootman beszélt veled arról, hogy mit jelent a Roma mezét viselni?

"Nyilvánvaló, hogy nekem nagyon fontos Kevin jelenléte. Elég erősen ajánlotta, hogy szerződjek ide és végig csupa jókat mondott a klubról. Nem volt könnyű döntés számomra és egy kicsit tétováztam, mert az egész eddigi pályafutásomat a Feyenoordnál töltöttem. Kevin meggyőzött arról, hogy igazoljak ide és jövő héttől már végre vele együtt leszek. Az összes többi csapattársam nagyon kedvesen fogadott és nagyon sokat segítenek, szóval boldog vagyok."

Szerinted melyik másik jobb oldali szélsőhöz hasonlítasz?

"Amennyiben ismeritek a pályafutásomat, akkor tudjátok, hogy támadó középpályásként kezdtem és már 20 éves voltam, amikor szélső védővé váltam. Szerintem nehéz engem a remek szélső védőkhöz hasonlítani. Mindössze azt kell tennem a pályán, amit tudok a szurkolókért és azokért az emberekért itt a klubnál, akik annyira akartak engem."

A taktika igen komoly szerepet játszik Olaszországban. Hogyan fogsz ehhez alkalmazkodni?

"Szerintem amikor Hollandiából az olasz Serie A-ba igazolsz, akkor nagyon keményen kell azon dolgoznod, hogy megtanuld az új típusú futballt. Nekem nagyon támadószellemű a stílusom és az emberek azt mondják, ha ide igazolsz, akkor meg kell tanulnod védekezni is. Én készen állok arra, hogy belevessem magam a kemény munkába és ezáltal sokkal teljesebb játékos váljék belőlem."

Fogod utánozni Cafut? Ő bajnoki címet nyert a Romával és nemzetközi szinten is igen sikeres volt.

"Szeretnék valamit mondani, egy olyan csapattól jöttem, amelyik 18 év után lett újra bajnok. Ez volt az egyik célom. Amikor visszatértem a szabadságról felhívtak a Romától és nagyon gyorsan eldőlt, hogy ide fogok jönni. Nehéz most azt mondani, hogy olyan játékos leszek-e, mint Cafu. Most egyelőre egy kis játékosnak tartom magam, viszont egy valamit megígérhetek a szurkolóknak, hogy amíg itt leszek, mindent megteszünk majd azért, hogy bajnokok legyünk."

Hogyan derült ki a sérülésed? Van már időpont a visszatérésre?

"Még áprilisban játszottam a válogatottban és az első percben egy becsúszásnál kaptam egy rúgást. Zavart és fájt egy kicsit, de akkor hagytam az egészet. Aztán a félidőben rájöttem, hogy továbbra is zavar és egyre jobban fáj. Egy héttel később újabb rúgást kaptam és azt követően a fájdalom már nem múlt el. Injekcióval tudtam csak pályára lépni. Nagyon örülök annak, hogy hozzásegítettem a csapatomat a bajnoki címhez, de nyilvánvaló, hogy nem járok a fellegekben a jelenlegi helyzet miatt. Szeretnék mihamarabb felépülni, de csak szépen lépésről lépésre haladva. Nem szeretnék a visszatérésemre időpontot meghatározni, de a bajnokság augusztus 20-án kezdődik és egyértelmű, hogy ez jár a fejemben."

Igaz, hogy Di Francesco már akkor megpróbált megszerezni, amikor még a Sassuolo mestere volt?

"Igen, a mester már akkor érdeklődött irántam, amikor a Sassuolonál volt. Mindössze egy évet játszottam kezdőként, ezért akkoriban maradnom kellett és egy kis tapasztalatot kellett szereznem. Nagyon örültem, amikor most újra felvette velem a kapcsolatot. A fociban nagyon fontos, hogy érzed, az edző számít rád."

A Roma az elmúlt szezonban elköszönt Francesco Tottitól, míg te együtt játszhattál a Feyenoord legendával, Dirk Kuyttal 2016-17-ben.

"Van egy kis hasonlóság a két játékos között. Nem tudom, hogy milyen volt Francesco itt a Románál, de el tudom képzelni. Kuyt nagyon fontos szerepet játszott a klubnál, ő mindenkiről gondoskodott. Attól függetlenül, hogy milyen remek játékos volt, emellett a barátommá vált és együtt is nyaraltunk. Ezeknek a játéksoknak érződik a pályán a jelenlétük. A bajnoki cím megszerzésében is fontos szerepe volt, hiszen 3 gólt szerzett az utolsó meccsen. Elképzelem, hogy Totti hasonlót tett itt, még ha az nem is volt ennyire lenyűgöző."

Tudod már, hogy az edző hol akar majd használni a csapatban?

"Ez volt az első kérdés, amit megkérdeztem én is tőle, amikor beszéltünk. Megkérdeztem, hogy milyen felállást szokott használni. Mivel én eléggé támadószellemű vagyok, két évvel ezelőtt 11 gólpasszt adtam, bár tavaly már sokkal jobban odafigyeltem a védekezésre."

"De akárhogyan is, a csapat a legfontosabb, nem pedig az én egyéni teljesítményem."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Karsdorp