Kalinic: Elől bárhol tudok játszani

Kalinic: Elől bárhol tudok játszani

A horvát támadót az átigazolási időszak utolsó napján igazolta le a Roma az Atletico Madrid együttesétől.

Mik a céljaid, mind egyéni, mind a csapat szempontjából?

"Először is szeretném, ha idén végre lenne egy sérülésmentes szezonom, mert az elmúlt két évben nem sokat játszottam. Ebben az évben többet szeretnék futballozni. Most nem mondanék konkrét célokat, nem mondom, hogy meg akarjuk nyerni az Európa Ligát, inkább mindig a következő meccsel foglalkozunk. Az viszont biztos, hogy a Roma a Bajnokok Ligájában akar szerepelni, és ha elkötelezettek leszünk, a végére bármi lehet."

Időnként az a kritika éri a csapatot, hogy nincs karaktere. Gondolod, hogy téged azért hoztak ide, hogy legyen személyisége a csapatnak?

"Játszottam már a Serie A-ban, van elég tapasztalatom. Elég sok top játékos, és jó csatár van, mint Edin Dzeko, aki az elmúlt években is folyamatosan bizonyított."

Amióta itt van, Dzeko átlagosan 45 meccset játszott szezononként. Mit gondolsz, sikerül kiharcolnod kezdő helyet a csapatban?

"Ez attól függ, hogy mit fogunk játszani. Szerintem Dzeko nagyon jó játékos, de majd az edző dönti el, hogy egy, vagy két csatárral fogunk játszani. Azért vagyok itt, hogy keményen dolgozzak, és majd meglátjuk, hogy mi lesz a vége. Minden nap beszélek Dzekoval, ő győzött meg, hogy jöjjek ide."

És szerinted együtt is szerepelhettek?

"Elől bárhol szerepelek, én annak örülök. Paulo Sousa alatt a bal oldalon játszottam, de bármilyen formációban képes vagyok játszani. Az Atleticóban egy csatár volt fent elől, Simeone nagy gondot fordított a taktikára és a kontrákra. Remek tapasztalatszerzés volt számomra az ott eltöltött időszak."

Mit gondolsz, van hasonlóság Sousa és Fonseca között? 

"Nagyon jól ismerem Fonsecát, a Sakhtar edzője volt, én pedig játszottam Ukrajnában is. Szerintem ez a játékstílus eléggé hasonlít Sousáéhoz - sokat fogjuk birtokolni a labdát, amit én különösen szeretek."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Kalinic, interjú