Juric: Van jó pár tehetséges fiatalunk

Juric: Van jó pár tehetséges fiatalunk

A Venezia elleni mérkőzés főhőse a fiatal Niccolo Pisilli volt, akinak győztes gólja 3 pontot jelentett a Romának.

A Roma az első félidőben nem sok mozgásteret talált, de a szünet után sikerült már helyzeteket kialakítani. A cserék döntő szerepet játszottak a mérkőzés eredményének alakulásában.

„A második félidőben emeltük a tempót. Jobban játszottunk, frissebbek voltunk - így láttam. Ne felejtsük el, hogy csütörtök este egy nagyon kimerítő meccsünk volt, így érthető, hogy néhány játékos kicsit visszavett a tempóból.”

A mai meccsen a legjobban Nicolo Pisilli góljának lehetett örülni...

„Van négy-öt fiatal játékosunk, akiket fejleszthetünk, mert nagyon tehetségesek, tele vannak energiával és tanulni akarnak. Nagyon lelkesek. Nyilvánvalóan meg kell hozni a megfelelő döntéseket, de úgy gondolom, jól csinálják. Nagyszerű játékosok, igazi tehetségek. Mindannyiuknak nagy rajongója vagyok: Pisilli, Tomasso Baldanzi, Matias Soule, Manu Kone. Ők nagyon jó játékosok és remek emberek.”

A Roma a második félidőben azzal nyerte meg a meccset, hogy egyre jobban próbált dominálni. Az egyre erőteljesebb támadások végül kifizetődtek.

„Négyvédős rendszerre váltottunk, ami jól működött. Aztán visszatértünk három védőre egy plusz középpályással, hogy számbeli fölényt teremtsünk, és ezt tökéletesen végrehajtottuk. A cserejátékosaink, köztük Leandro Paredes, nagyszerű munkát végeztek. Ahogy már korábban is mondtam, néhány játékosom időnként kissé lassan reagált, de ez érthető az Athletic Club elleni feszített tempójú mérkőzés után.”

Korábban azt mondta, hogy a csapatból hiányzik egy kicsit a győzni akarás - mit gondol most?

„Nem hiszem, hogy ezek az én szavaim voltak. Nagyon elégedett voltam az Athletic elleni teljesítményünkkel - jól játszottunk, de egy rögzített helyzetből gólt kaptunk, ilyen dolgok megtörténhetnek. A győzni akarás azonban sosem hiányzott belőlünk - ezt minden nap látom, és a játékosok ezt ma is megmutatták."

„Amikor küszködtünk, a győzelem iránti vágyunk nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a második félidőben győzni tudtunk. Sokat támadtunk. Az elmúlt tíz napban nem volt mit mondanom a srácoknak - keményen dolgoznak és fejlődni akarnak. Nagyon bizakodó vagyok az elkövetkezendő dolgokat illetően.”

Miben kell még fejlődni?

„Sok mindent kell javítanunk. Úgy gondolom, hogy az Udinese és az Athletic Club ellen nagyszerűen játszottunk. Ami a mai napot illeti, a második félidőben sok pozitív dolgot csináltunk. Természetesen a kontráknál, az emberfogás területén és a játék irányítása terén nem voltunk olyan fantasztikusak, mint az Udinese és az Athletic Club ellen, de ez a Venezia és az általuk játszott nagyszerű futball miatt is van.”

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Juric, Venezia, Serie A