Juric: Pozitív érzéseim vannak

Juric: Pozitív érzéseim vannak

A Venezia ellen már a harmadik mérkőzésére készül Ivan Juric a Roma szakvezetőjeként.

A hétközi Európa Liga mérkőzést követően a Roma hazai pályán fogadja az újonc Venezia együttesét.

A Bilbao elleni mérkőzést jól kezdte a csapat, a vezetést is megszerezte, majd a második félidőre elfáradt, a vendégek pedig a mérkőzés hajrájában egyenlítettek.

„Az ilyen csapatok ellen nem dominálhatsz az egész meccsen. A Bilbaónak egyetlen komoly esélye sem volt, Svilarnak nem is volt védenivalója.” - kezdte Juric a sajtótájékoztatót.

„Ez azt jelenti, hogy mindenki rendkívül koncentrált volt. Javulnunk kell, és többet kell birtokolnunk a labdát. Van még hova fejlődnünk. A statisztikák szerint sokat futottunk, de szeretnénk még több olyan teljesítményt nyújtani, mint az első félidőben.”

A mérkőzésen Paulo Dybalát Juric már a félidőben lecserélte, és mint utóbb kiderült, kényszerűségből tette.

„Pozitív érzéseim vannak.” - hangsúlyozta Juric az argentin játékos állapotával kapcsolatban.

„Mindenki a keret tagja, és jól érzik magukat a játékosok. Úgy érzem, hogy mindenki a lehető leggyorsabban pályára akar lépni. A mérkőzés után is pozitív érzéseim voltak. Ez segít nekünk abban, hogy minden mérkőzést nagy lelkesedéssel várjunk.”

Lorenzo Pellegrinit az Udinese ellen meccsen kifütyülték, majd egy kisebb sérülés miatt kihagyta az Athletic elleni mérkőzést.

„A hozzáállása rendkívüli. A napokban külön dolgozott, de ma vissza akar térni a csoportos edzéshez. Nagyon szeretne játszani. Még mindig érez egy kis fájdalmat, de mindig ott akar lenni a pályán. A hozzáállása példaértékű. Meg akarja mutatni, hogy ki ő, és mindent megtesz, hogy pályára léphessen."

Mi a helyzet Mats Hummelsszel? A német középhátvéd még nem mutatkozott be a Roma színeiben.

„Úgy gondolom, hogy még mindig formába kell kerülnie, mert nem végzett semmilyen felkészülést a szezon előtt.”

„Azt akarjuk, hogy keményen dolgozzon, hogy magas szintet érjen el. Sokat dolgozik, reméljük, hogy minél hamarabb bevethető lesz”.

Dybalát a csütörtöki meccsen lecserélték, de a pénteki vizsgálatok kizárták a sérülést.

„Celiknek és Dybalának nincs semmi komoly baja. Az elváltozásokat és egyéb problémákat kizárták az orvosi vizsgálatok.” - erősítette meg Juric.

„Celik ma edzeni akar, Paulo pedig megpróbálja. A stáb tudásszintje szerencsére nagyon magas, profin kezelik a játékosokat. Okosnak kell lennünk, gyorsan kell haladnunk, és közben a felépülésre is gondolnunk kell. Egy olyan csapatnak, mint a Roma, mindig intenzíven kell játszania. Mindig teljesen fittnek kell lennie ahhoz, hogy eredményeket érjen el.”

Enzo Le Fée viszont nem lesz bevethető.

„Remélem, hogy a jövő héten már a csapattal lesz. Ő egy középpályás, és úgy gondolom, hogy tökéletesen illik majd a játékstílusomhoz. Jól dolgozik védekezésben, mert ezt tanulta az előző edzőitől.”

Manu Koné és Niccolò Pisilli kezdhet holnap a középpályán?

„Kedvelem Konét és Pisilli-t a képességeik miatt.” - ismerte el Juric.

„Fejlődni akarnak, és ez alapvető fontosságú. Szeretném őket együtt látni az edzéseken. Élvezem, hogy ilyen srácokkal dolgozhatok együtt.”

Juric és Florent Ghisolfi igazgató kapcsolata elég szilárdnak tűnik, legalábbis egyelőre.

„Sokat kommunikálunk, ahogy egy edző és egy igazgató között ennek történnie kell.” - mondta a szakember.

„Mindent megosztunk egymással. Nagyon kedvesen fogadott, és remek szakmai kapcsolatunk van. Egyelőre nagyon elégedett vagyok, mert nagyon nyíltan beszélünk, nem titkolunk semmit."

Saud Abdulhamid csütörtökön csereként debütált a Romában, de látszott rajta, hogy még időre van szüksége, hogy beilleszkedjen.


„Ő egy teljesen más futballkultúrából érkezett. Megvannak a megfelelő képességei, de időbe telik a beilleszkedése. A minap azért cseréltem be őt, hogy legyen egy elképzelésem. Idővel javulni fog. Óvatosnak kell lennünk az olyan játékosokkal kapcsolatban, mint Hermoso. Hosszú ideje nem játszott, és két egymást követő mérkőzésen is kockázatos lehet őt játszatni.”

 

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Juric, Venezia, Ser