Juric: Nagyon jól ismerjük az Intert

Juric: Nagyon jól ismerjük az Intert

A válogatott szünetet követően rögtön egy rangadóval folytatódik a bajnokság a Roma számára, miután a bajnok Intert fogadja vasárnap este.

Milyenek voltak a játékosok a héten? Mennyire fontos ez a mérkőzés?

„Mindent tudunk az Interről. Egy topcsapatról van szó, akik már évek óta nagyszerű futballt játszanak."

„A Trigoriában maradt játékosok nagyon jól edzettek. Boldog vagyok. Úgy tűnik, a többiek jó hangulatban tértek vissza, és nincsenek problémák.”

Mit játszik majd a csapat egy olyan csapat ellen, mint az Inter?

„Nincsenek gyenge pontjaik. Mindig nagyon nehéz ellenük játszani, de nem csak nekünk, mindenkinek. Évek óta ismerik egymást, és jól futballoznak, váltogatják a pozíciókat, pontosan tudják, mit kell tenniük, és hogyan kezeljék a különböző játékbeli helyzeteket. A szokásos játékunkat fogjuk játszani, ugyanazokkal az elképzelésekkel, és megpróbálunk kérdéseket feltenni nekik, nehéz helyzetbe hozni őket.”

Az Internek rengeteg fantasztikus játékosa van, akik közül az egyiket nagyon jól ismeri - Federico Dimarco. Lehet, hogy az Angelino és Dimarco közötti párharc döntő lesz holnap?

„Nagyon örülök, hogy Dimarco ilyen jó karriert futott be. Együtt dolgoztunk a Veronában, és ő egy zseniális srác. Most aratja le a korábban befektetett munka gyümölcsét. Nagyon keményen dolgozik."

„Nagyon nehéz őt megállítani, mert nagyon precízen mozog a bal lábával, és gyakran nehéz őt megfogni. Teljes értékű futballistává fejlődött."

„Szerintem Angelino egy nagyon tehetséges labdarúgó. Bizonyos helyzetekben, különösen támadásban jobban tud teljesíteni. A legutóbbi meccsünkön többet is veszélyeztethetett volna, és ebben az értelemben többet várok tőle, de megvannak a megfelelő tulajdonságai.”

A Roma ugyanolyan támadó statisztikákkal rendelkezik, mint az Inter a lövések és a várható gólok tekintetében, de az Inter 16-szor, a Roma pedig nyolcszor talált be. Hogyan lehet több gólt lőni?

„A legutóbbi mérkőzésen elég sok veszélyes helyzetet alakítottunk ki. Tovább kell dolgoznunk. A játékosainknak megvan a minőségük ahhoz, hogy gólokat lőjenek, és ezt a múltban is bizonyították. Remélem, hogy ez csak egy időszak, amin keresztülmegyünk, és remélem, hogy holnaptól kezdve több gólt tudunk szerezni. Ha megnézzük a játékosainkat, és azt, amit a múltban tettek, akkor elmondhatjuk, hogy sokkal több gólt tudunk szerezni, mint amennyit jelenleg szereztünk.”

Az elmúlt szezonban a Torino négy védővel jól védekezett az Inter ellen. Lehet ez egy ötlet a holnapi meccsre?

„Korábban már játszottunk ellenük mindkét módon - három és négy védővel -, de anélkül, hogy sokat változtattunk volna a filozófiánkon. Az Inter ellen tökéletesnek kell lenned, különösen azzal a játékmóddal, ahogyan mi akarunk játszani. Teljesen mértékben ott kell lenned fejben és elkötelezettnek kell lenned, akkor a dolgok a te oldaladon állhatnak. Ha nem vagy a legjobb formádban, ha nem vagy 100%-os, akkor lehet egy rossz napod, mint az Atalantának volt, és az Inter meg tud futtatni, és elképesztő focit játszhat."

„Úgy kell játszanunk ellenük, ahogy Torinóban tettük, ezekkel az elképzelésekkel, 95 percen keresztül fenntartva ezt. A cserék fontosak lesznek, és szükségünk lesz a megfelelő mentalitásra. Mi is nagyon jól tudunk játszani, és amikor nálunk van a labda, nyomás alá tudjuk helyezni őket.”

Mi a helyzet Paulo Dybalával és Artem Dovbykkal?

„Dovbyk egy apróbb fájdalommal jött vissza, de az elmúlt napokban elmúlt a panasza. Nagyon jól néz ki. Paulo egy kis időt töltött a felépüléssel, hogy rendbe tudjuk őt hozni, de most már három vagy négy nagyon jó edzésen van túl. A játék különböző fázisaiban fogjuk használni őt. Attól függ, hogyan néz ki, de mindketten teljesen fittek. Mindketten jó formában vannak.”

Mi a helyzet Enzo Le Feevel és Leo Paredesszel a középpályán?

„Leo volt az utolsó, aki hosszú utazás után visszatért. Jobb, mint tegnap volt, de még nincs a legjobb formájában."

„Enzót kedvelem. Tetszik, ahogyan dolgozik. Tetszik a futballintelligenciája. Korábban is játszott már a miénkhez hasonló rendszerű csapatokban. Szerintem napról napra fejlődik. Még vissza kell szereznie a kondícióját, de a jövőben nagyon hasznos játékos lesz számunkra.”

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Juric, Inter, Serie A