Juric: Kár az eredményért

Juric: Kár az eredményért

Hiába szerezte meg a vezetést a Roma Monzában, és játszott szinte az egész meccsen fölényben, végül meg kellett elégednie a döntetlennel.

A mérkőzésről általában vagy a kérdéses büntető elmaradásáról szeretne beszélni?

„Kár a végeredményért, mert a Roma ma nagyon jól játszott. Mi irányítottuk az eseményeket, és nagyon sok lehetőséget alakítottunk ki - régen volt már, hogy ennyit helyzetünk volt. A befejezésekben azonban javulnunk kell. A góltól eltekintve csak egy lehetősége volt az ellenfélnek."

„Ami a többit illeti, ami a játék alakulását és a csapatszellemünket illeti, szerintem jól teljesítettünk. Általában könnyedén nyerünk ilyen meccseket, de most így mennek a dolgok számunkra. Aztán ott volt a büntetőhelyzet, ami mindent súlyosbított. Ennek ellenére nagyon jól teljesítettünk - kiváló teljesítmény volt.”

Hogy lehetett volna elkerülni Monza góljánál?

„Amikor gólt kapunk, az azért van, mert hibát követünk el. Talán jobban is kezelhettük volna a gól előtti helyzetüket, de meg kell jegyeznem, hogy ma csak három lövésük volt. Teljesen domináltunk. Persze a végén kaphatsz gólt, de tekintve, hogy ennyit alakítottunk ki, több gólt kell szereznünk. Jobban kellett volna kezelnünk azt a helyzetet. Kicsit hanyagok voltunk, és ez szégyen, mert ma nagyon kevés hibát követtünk el”.

Megszerezték a vezetést, majd nem sokkal később jött az egyenlítő gólt. Talán ez volt a fő oka a csalódottságnak, túl azon, hogy maga a gól hogyan jött létre.

„Nos, ilyen dolgok megtörténnek. Nem arról van szó, hogy megváltozott volna a hozzáállásunk, vagy hogy visszaestünk volna. Megvolt a megfelelő hozzáállásunk. A kispadon nem éreztük úgy, hogy kapitulálnánk - a csapat koncentrált és dominált a labdabirtoklásban. De aztán jött a gól. Továbbra is lehetőségeket alakítottunk ki, és mindent jól csináltunk."

„Kár, hogy nem nyerünk ilyen meccset, mert nem volt még egy csapat, amely ennyi gondot okozott volna a Monzának, az alapján, ahogyan játszottunk, az ötleteink alapján, ahogyan a labdát járattuk. Az utolsó labdáinkkal is pontosak voltunk - csak a befejezés hiányzott.”

Értékelné röviden az első néhány mérkőzését a Roma élén? Mire számíthatunk a továbbiakban?

„Most válogatott szünet következik, így kevés időnk lesz a felkészülésre. Hét pontot szereztünk a bajnokságban - ez igazán jelentős, bár a kilenc pont igazságosabb eredmény lett volna. Úgy gondolom, hogy emeltünk a játékunk színvonalán. A csapat jól játszik, sokat támad, és szépen járatja a labdát - nekem sok minden tetszik."

„A csapatban komoly potenciál van. Rengeteg fiatal van, akiket fejleszteni kell, és akik a fantasztikus idősebb, tapasztalt gárdával együtt azt eredményezték, hogy emeltük a játékunk színvonalát. Láttam, hogy jó teljesítményt nyújtunk, és láttam, hogy jó dolgokat csinálunk. Ma remekül támadtuk le őket a pálya tetején. Egyedül a Djurichoz ívelt hosszú labdákkal fogtak meg minket, de minden csapat szenved ebben a tekintetben. Ami minden mást illeti, nagyon jól teljesítettünk. Zalewski is újra bevethető volt. Jó keverékünk van. A feltételek adottak ahhoz, hogy jól teljesítsünk - én így érzem.”

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Juric, Monza, Ser