Juric: Egyetlen hibáért drágán megfizettünk

Juric: Egyetlen hibáért drágán megfizettünk

Az Inter egyetlen góllal elvitte a három pontot a vasárnap esti rangadón.

Hogyan értékeli a vereséget, és mi hiányzik ahhoz, hogy meglegyen a következő lépés a fejlődés terén?

„Visszafogottan kezdtünk, és nem élveztem az első 15 percet. Aztán nagyon jól játszottunk egészen a góljukig, ami egy olyan hiba volt, amiért az ilyen meccseken drágán megfizetsz. A mérkőzés nagy részében jól teljesítettünk, lehetőségeket alakítottunk ki, amelyeket nem tudtunk kihasználni."

„Túl sok technikai hibát követtünk el, amivel gólt ajándékoztunk nekik, ez pedig sajnálatos az ilyen mérkőzéseken, mert a csapat igazán jó teljesítményt nyújtott. Mindenképpen emelnünk kell a minőséget a támadóharmadban, és még veszélyesebbnek kell lennünk. Az Inter ellen sosem könnyű, de úgy gondolom, hogy szinte minden téren sikerült korlátoznunk őket. Ez egy komoly teljesítmény volt tőlünk, ezért nagy kár az eredményért."

Láthattuk, hogy Paulo Dybala nagyon koncentrált volt védekezésben, szinte emberhátrányban játszott Alessandro Bastoni ellen. Egy ilyen top játékos esetében, mint ő, nem teszi ez a fajta áldozatvállalás kevésbé hatékonnyá abban, amiben a legjobb?

„Egyetértek. Ez egy jó példa arra, hogy mennyi kemény munkára van szükség. Vannak pillanatok, amikor a játékosoknak szerepet kell cserélniük. Világos, hogy amikor olyan új játékosok vannak, mint Kone, nehéz lehet bizonyos helyzeteket értelmezni. A hosszú védekezéseket a pozíciók cseréjével kell korlátoznunk. Az egész csapat azonban hihetetlen elkötelezettséget mutatott. Ez az, amikor pozíciót kell váltani és kevesebbet futni, de erre a pontra úgy jutsz el, hogy jól ismered a bajnokságot és mindent.”

Hogyan tervezi a légkör újjáépítését?

„Az egyetlen út az eredményeken keresztül vezet. Ezért is sajnálom annyira ezt az estét. A szurkolók sok mindennek nagyon örültek, de nekünk eredményeket kell elérnünk. Minden más csak fecsegés. Fantasztikus volt, ahogy a játékosok bevetették magukat és ahogyan játszottak. Mindenki komoly szerepet vállalt. Meggyőződésem, hogy ha továbbra is azt csináljuk, amit eddig, akkor eredményeket fogunk elérni. Ez a helyzet. Mindannyiunknak össze kell tartanunk, különösen azoknak, akiket kifütyültek, erősnek kell lennünk, és arra kell koncentrálnunk, hogy jól játsszunk. Úgy gondolom, hogy az Inter ellen nagyszerű teljesítményt nyújtottunk. A Roma már régóta nem játszott így az Inter ellen. Eredményekre van szükségünk, és a helyzet meg fog változni.”

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Juric, Inter, Serie A