Juric: A játékosok szomorúak De Rossi miatt

Juric: A játékosok szomorúak De Rossi miatt

A Roma új szakvezetője elárulta, a játékosok mind nagyon szomorúak voltak Daniele De Rossi távozása miatt.

A horvát szakember váltotta Daniele De Rossit hétközben a Roma kispadján, és rögtön első mérkőzésén magabiztos győzelemmel mutatkozott be.

„Jól játszottunk, különösen az első félidőben, a szünet után viszont időnként elkezdtük elveszíteni a formánkat, de összességében ez egy jó válasz volt a csapattól.”- kezdte a mérkőzést követően Juric.

A szezon első győzelme ellenére a Roma szurkolói a végső sípszó után is fütyülték a játékosokat, különösen Lorenzo Pellegrinit és Bryan Cristantet.

„Annyit tudok, hogy amikor megérkeztem, a játékosok nagyon őszintén elmondták nekem, hogy szomorúak De Rossi kirúgása miatt. Ezt értékelem, mert időnként a játékosok megpróbálják elrejteni az érzelmeiket, de látszott, mennyire szomorúak. Mindent beleadtak, és mégsem értek el jó eredményeket."

„Úgy gondolom, jól dolgoztunk az elmúlt napokban, vannak olyan koncepciók, amelyeket szinte nehézség nélkül tudnak alkalmazni, különösen azokat, amelyeket az elmúlt szezonban is csináltak. Még azok a játékosok is képesek lehetnek megváltoztatni a hangulatot, akiket kifütyültek."

„Ezek a srácok nagyon csalódottak voltak De Rossi kirúgása miatt, és mindent bele akartak adni a Romáért.”

Juric elmondta, hogy amikor szerződtették, a klub azt kérte tőle, hogy kvalifikálja a csapatot a Bajnokok Ligájába, de vajon ez sikerülhet?

„Meglátjuk, meddig bírjuk, a kezdeti reakció nagyszerű volt. Úgy gondolom, hogy ezek a játékosok képesek ezt a futballstílust játszani, sok új játékosunk van, akiknek fel kell zárkózniuk. Új koncepciókat kérek, melyeket néhányan azonnal megértenek, néhányuknak egy kicsit több időre van szükségük, de ez normális."

„Presszinget, agresszivitást, a játék irányítását és a labda jó mozgatását kérem. Ez még csak az első meccs, mindenkit látni fogunk a következő két hétben”.

A Roma az elmúlt években váltogatta a három- és a négyvédős védelmet, akár José Mourinho, akár De Rossi, akár most Juric alatt.

„Mourinhóval négy védővel védekeztek, és hárommal próbáltak hátulról építkezni. Jobban hozzászoktak bizonyos helyzetekhez. Reméljük, hogy Nicola Zalewski is hamarosan felépül, mert akkor több lehetőségem lesz a szélsőhátvédekre.”

Zalewski néhány napja még kikerült a csapatból, mert nem volt hajlandó átigazolni a Galatasarayhoz, de már tárgyalásokat folytat egy új szerződésről, és vissza kellene őt fogadni a csapatba.

Annak jeleként, hogy mennyire kaotikussá vált a klubnál a helyzet, Juricot megkérdezték, mikor tudta meg, hogy Souloukou vezérigazgató lemondott.

„A Sky-t nézve tudtam meg, éppen ebédeltünk. Szomorú vagyok, mert családi ügy volt, a gyerekek mindig az elsők, és ez egy igazán nagyon nehéz pillanat számára. Arra kell koncentrálnunk, hogy jól menjenek a dolgok az edzéseken, jól futballozzunk és adjunk a szurkolóinknak valami ünnepelni valót. A többi már másokon múlik.”

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Juric, Udinese, Ser