Juan Jesus: Ez a csapat több annál, hogy a 9. helyen tanyázzon

Juan Jesus: Ez a csapat több annál, hogy a 9. helyen tanyázzon

A Roma brazil védője szerint a csapatnak mindenképpen előre kell már lépnie a bajnokságban jelenleg elfoglalt 9. helyről.

Amíg a Bajnokok Ligájában jól szerepel a csapat, addig a bajnokságban igen felemás teljesítményt nyújt a Roma, és már most eléggé tetemes hátrányba került az élbollyal szemben.

"Az óra ketyeg, mennünk kell előre. Ez a csapat több annál, hogy a 9. helyen tanyázzon."- kezdte a játékos a Sky-nak adott interjúban.

"Szerintem minden a koncentráción múlik. Mivel tudjuk, hogy a BL-ben mindössze 6 meccs van csak a csoportban, ezért ott sokkal jobban összpontosítunk, de a bajnokságban is össze kell szednünk magunkat. A jelenleg elfoglalt helyünk nem reális, de sajnos elég messze vagyunk az élmezőnytől. Mihamarabb újra annak a Romának kell lennünk, akik voltunk."

"Amennyiben a helyes hozzáállással keményen dolgozunk, akkor még a tavalyi harmadik helynél is jobbak lehetnénk. Én a Romáért harcolok, nekünk pedig a harmadik helyért kell harcolnunk, és hogy minél messzebb jussunk a BL-ben."

Nem kizárt, hogy a hétvégén Patrik Schick kezdeni fog a Sampdoria ellen, azonban a cseh csatár a 2017-es érkezése óta nem nagyon kápráztatta el a szurkolókat.

"Még mindig nagyon fiatal, és iszonyatos a nyomás rajta. Nagyon tehetséges, de sokkal bátrabbnak kellene lennie, annak ellenére, hogy persze mindenkinek megvan a maga karaktere."

"Emellett türelemre és bizalomra van szüksége, mert a véleményem az, hogy remek játékos."

"Ami a többi fiatal játékost illeti, a minap pont erről beszélgettünk Manolasszal. A mai fiatalok sokkal szerencsésebbek, mint mi voltunk, ma már könnyebb bekerülni az első csapatba. Most elég, ha kicsit jobb vagy, máris az első csapat tagja vagy."

"Amint megérkeznek, mindjárt azt gondolják, hogy ők a legjobbak, pedig nem lehetsz elégedett, mindig arra kell törekedned, hogy jobb legyél."

"Technikailag nagyon jók, mint Ünder, aki iszonyat gyors, ahogy Kluivert is, míg Zaniolo hihetetlen fizikai állóképességgel rendelkezik."

"Sokat kell még dolgozniuk, és meg kell érteniük, hogy a futball iszonyat gyorsan változik."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Juan Jesus, interjú