Juan Jesus első római interjúja

Juan Jesus első római interjúja

A fővárosi csapat új igazolása, a brazil Juan Jesus a Roma Tv-nek nyilatkozott az átigazolásról, a játékstílusáról és a következő szezont illető elvárásokról.

Üdvözlünk a Románál!

"Köszönöm. Örülök, hogy belevághatok ebbe az új kalandba és remélem, hogy minden jól megy majd."

Hogy alakult az első napod az új csapattársaiddal?

"Jól ment. Mindenki nagyon barátságos. Öröm volt egy ilyen klubhoz igazolni, mint a Roma."

Mit mondott neked Spalletti akkor, amikor kedd este megérkeztél?

"Azt mondta nekem, hogy nagyon sok jó tulajdonságom van és hogy nagyon sok területen javulhatok, de ehhez idő kell és ő segíteni fog nekem. Aztán sok szerencsét kívánt és hozzátette, hogy most már csak dolgozni kell."

Mik az erősségeid?

"Szerencsére még mindig nagyon fiatal vagyok. Emellett erős is vagyok és már ismerem az olasz labdarúgást, ami szerintem nagyon fontos és sokat segíthet a Romának."

Szerinted milyen területeken tudsz még fejlődni?

"A koncentrációban, hogy tudjam mikor kell kevésbé figyelni és mikor kell nagyon komolyan koncentrálni. Szerintem ezek azok a dolgok, amiben mindenképpen fejlődnöm kell."

Nagyon sokat beszéltek arról, hogy a Romába igazolsz, te mikor döbbentél rá, hogy a Roma játékosa leszel?

"Minden kicsit régebben kezdődött. A Roma már az előző három átigazolási időszakban is érdeklődést mutatott irántam, de most végre meg is történt az átigazolás. Ez egy hatalmas váltás számomra és megtiszteltetés, hogy egy ilyen jelentős klub, mint a Roma leigazolt."

Beszéltél Walter Sabatinivel?

"Telefonon beszéltem vele. Sok szerencsét kívánt, én pedig megköszöntem neki, hogy elintézte a Romába igazolásomat."

Nagyon sokszor játszottál a Roma ellen, milyen benyomásod volt a csapatról?

"A Roma mindig kemény ellenfél volt, nehéz volt legyőzni. Viszont mindig jó volt ellenük játszani, de most már a Roma játékosa vagyok és remélem, hogy én is hozzá tudok járulni ahhoz, hogy nehéz ellenfél legyen mindenkinek a csapat."

Az Internacional csapatában nőttél fel, egy csapatban Alissonnal. Te talán mindenkinél jobban ismered. Mit tudsz elmondani róla?

"Alisson nagyszerű srác. Azóta ismerem, mikor én 15, ő pedig 14 éves volt. Akkor alacsonyabb volt nálam, de most meg ő az egyik legmagasabb. Remek kapus, már brazil válogatott és biztos vagyok benne, hogy jól fog játszani."

Te vagy a 41. brazil játékosa a Romának, tehát elég komoly hagyománya van a brazil játékosoknak itt. Van akit különösen csodálsz?

"Mindannyian ismerjük Falcaót, Róma királyát, az egyik legismertebb játékost, akit a szurkolók imádtak. Szerintem én mindenki másnál jobban felnézek Juanra, aki szintén középső védő volt és a nevünk is azonos. Amikor kicsi voltam, sokszor néztem a brazil válogatottban és a Romában, tehát nagyon büszke vagyok arra, hogy ugyanabban a csapatban szerepelhetek, amiben a példaképem."

A tavalyi szezonban a vártnál kevesebbet játszottál. Rájöttél, hogy miért?

"Mindig keményen dolgozom, de sajnos ilyen a futball. Az edző dönt és ő választja ki a kezdő 11 játékost. Amikor lehetőséget adott, mindig éltem vele. Szerettem az Internél eltöltött időszakot, de ez mostantól ez már egy új oldal és teljes mértékben csak a Romára összpontosítok."

A védelemben több poszton is tudsz játszani, de szerinted hol vagy a legjobb?

"Egyértelműen középső védő vagyok, de ahogy már mondtam, az a legfontosabb, hogy segítsek a csapatnak és a legjobbat nyújtsam. Ha kell, akkor a védelemben bárhol tudok játszani és ha mondjuk három védős felállásban játszik a csapat, akkor akár bal oldalon is bevethető vagyok."

Hosszú szezon vár rád, kezdve mindjárt a Bajnokok Ligája selejtezőjével. Mi a célod az idei szezonra?

"Nyilvánvaló, hogy be akarunk jutni a BL csoportkörébe. Nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy már az elejétől kezdve jól játsszunk. Aztán szeretnénk a szezonban minél többet nyerni, hogy a szurkolóknak legyen okuk sokat ünnepelni."

Üzensz valamit a szurkolóknak?

"Először ism köszönöm. Abban a kevés időben, ami a rendelkezésemre állt, volt lehetőségem sok köszöntő üzenetet elolvasni, ezeket is nagyon köszönöm. Mindent megteszek majd a Romáért. Ciao!"

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Juan Jesus