Juan Jesus: Bármilyen poszton számíthatnak rám

Juan Jesus: Bármilyen poszton számíthatnak rám

A brazil játékos elismerte, bárhol szívesen játszik, ahol az edzőnek szüksége van rá.

Eusebio Di Francesco elég nagy hangsúlyt fektetett eddig a védekezésre. Van bármi, amit külön kért tőletek?

"Nagyon odafigyel az apró részletekre. Azt kérte, hogy okosabban használjuk a testünket az üres területek levédekezésére és legyünk mindig készek a lehető leghamarabb eljuttatni a labdát a csatárokhoz."

Mi a célod az előttünk álló szezonban?

"Azt hiszem, az elmúlt szezon olyan semmilyenre sikerült és ezt el kell ismernem. Sokat fejlődtem, megbirkóztam a kritikákkal és mindig profiként viselkedtem. Elfogadtam a kritikát és mindig szívvel és kemény munkával válaszoltam. Decembertől kezdve sikerült visszanyernem az emberek bizalmát és kezdtem megmutatni mit tudok. Most szeretném hozzásegíteni a csapatot a legfontosabb céljai eléréséhez."

Maxime Gonalons most érkezett a nyáron. Mik az első benyomásaid róla?

"Egy meccsen játszottam ellene, azon az egyen, ami miatt még most is bosszúsak vagyunk. Nagyon jó a labdával, remekül passzol és sokat fog nekünk segíteni."

Mit gondolsz változni fognak a védekező feladatok? Milyenek a kilátásaid?

"Mindannyian jó és erős védők vagyunk, Rüdiger most távozott, de Hector Moreno érkezett, aki roppant erős belső védő, az Olimpián játszottam ellene. Nem tudok sorrendet felállítani még, majd az edző eldönti, hogy melyikünk a legjobb választás a Roma számára."

A középső védő posztjára elég kevés lehetőség van, mit gondolsz akár a bal szél is szóba jöhet számodra?

"Én mindig elérhető vagyok, már játszottam ott és most is készen állok segíteni a Romának bármilyen poszton, ahol számítanak rám. De ezzel minden csapattársam így van."

Mi kell ahhoz, hogy a Juvéval azonos mentális szintre kerüljön a csapat?

"A pályán mindig úgy néznek ki, mint egy gép. Nem vagyunk ettől túl messze. Az elmúlt szezonban rekord pontszámot értünk el és szerintem még lehetünk ennél is jobbak, ami azt jelentené, hogy még közelebb kerülnénk hozzájuk és csodálatos dolgokat érnénk el."

Milyennek találod azt az eléggé fent húzódó védelmi vonalat, amit az edző elvár?

"Szeret támadni, elég sokat játszottam a csapatai ellen. Amennyiben a csatárok agresszívak, akkor a védők mehetnek előre. Ez tetszik nekem, mert akkor én is tudom kamatoztatni a képességeimet: a gyorsaságot és erőt."

Melyiket szereted jobban, a 3, vagy a 4 védős rendszert?

"Én csak játszani szeretek, nem számít, hogy 3, vagy 4 védős rendszer, csak legyek a pályán. Di Francesco azt kérte tőlem, hogy álljak készen, használjam a testem és legyek képes azonnal reagálni a csatár és a középpályások cselekedeteire."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Juan Jesus, interjú