Jesus: Elhamarkodottan ítélkeztek rólam

Jesus: Elhamarkodottan ítélkeztek rólam

A Torino elleni 4:1-es sikert követően Juan Jesus volt a Roma Radio vendége hétfőn.

Hogy vagy?

"Köszönöm, jól. Kicsit fáradt vagyok, mint mindig a meccsek után, mert nem tudtam aludni. De nagyon elégedett vagyok a tegnapi meccsel. Ha nyersz, akkor persze kevésbé érzed meg a fáradtságot, mert a boldogság, ami szétárad a testedben elfelejteti veled a fizikai fáradtságot."

Hogyan készül fel a védő egy meccsre, különösen a csatár elleni párharcra?

"Általában megnézem az ellenfél legjobb csatárairól a felvételeket és előre kitalálom a mozgásokat. Olyan játékosokat figyeltem meg és tanulmányoztam, mint Callejon, Higuain, Candreva és Belotti. Plusz az a tény, hogy a legjobbakkal edzek, nagyon sokat segít. Dzeko magas, erős, de nagyon mozgékony. Fontos, hogy tanulmányozzuk az ellenfél játékosait, mert ha megnézed őket a felvételeken, akkor a pályán a meccsek során könnyebben kiszámíthatóvá válnak a mozgásaik."

"Mondok egy példát: Az Empoli csatára, Massimiliano Maccarone egy nagyon tapasztalt játékos és mindig a jobb oldalra fut. Elfelejtettem említeni Icardit, aki azonnal megbüntet, ha egy centi helyet hagysz neki. Aztán itt van Immobile, Felipe Anderson és Keita Balde, akik mind minőségi támadók és komoly problémákat képesek okozni. Mindannyian nagyon jók, ezért jobb, ha tanulmányozod őket, amivel elkerülhetőek lesznek a gondok."

A szezon elején elég sok gólt kapott a védelem, aztán most megváltozott valami és akárkivel játszotok, az eredmény ugyanaz.

"Meglehet nézni azt a munkát, amit az edzések során a meccseken elvégzünk. Mindannyian technikás játékosok vagyunk. Vermaelen nagyon pontosan tud passzolni, Fazio verhetetlen a levegőben, Rüdiger egy erőmű, míg Manolasz villámgyors."

"Mindegyik belső védőnk minőségi játékos, plusz a csapat többi része is sokat segít nekünk, mint például De Rossi, Paredes és Strootman. Az pedig külön szórakoztató, hogy elől hárman vannak, mert megnyugtatjuk őket és így azt tehetik, amit szeretnének."

A 3, vagy a 4 védős rendszert szereted jobban?

"Nagyon jól megy a játék a 3 védős rendszerrel, ezért hagyjunk mindent úgy, ahogy van."

Papíron a tegnapi meccs nagyon nehéz volt. De ti megmutattátok, hogy hamar döntésre akarjátok vinni a meccset már az első percektől kezdve.

"Mindig arra összpontosítunk, hogy a lehető legjobban futballozzunk és nem csak arra, hogy hamar gólt szerezzünk. A Romáért végezzük a munkánkat és szerintem a Serie A nagyon izgalmas, mert nagyon sok csapat jól szerepel és játszik. Persze minél hamarabb gólt szerzünk, az annál jobb, mert akkor nagyobb a szabadságunk, az ellenfélnek támadnia kell, mi pedig képesek vagyunk ezt jól kihasználni."

A kétkedések ellenére a Roma még nem vesztett meccset akkor, amikor kezdő voltál.

"Én egy szerény és alázatos srác vagyok, aki leszegett fejjel végzi a dolgát. Nem érdekel az, hogy miket mondanak rólam. Tudom, hogy mennyire vagyok jó játékos és hogy a Roma mennyire hisz bennem. Ezért is van az, hogy fokozatosan elkezdtem megmutatni, hogy mit tudok."

"Az emberek túlságosan hamar mondtak rólam ítéletet. Nem vagyok érzékeny lélek. Amennyiben kritizálnak, az az ő véleményük, én pedig fogom magam és próbálok fejlődni. Emellett azon vagyok, hogy bebizonyítsam, az emberek tévedtek. Ebben a szezonban új városba és új csapathoz kerültem, ilyenkor mindig nehéz az elején a beilleszkedés. Viszont a dolgok jól alakultak, mert a menedzserem végig mögöttem állt, aki több is annál, mint menedzser, ő az egyik legjobb barátom. Plusz itt van még a feleségem, aki a nehéz időszakban sokat segített."

Hétvégén Milánóban léptek pályára a volt csapatod ellen. Amikor elhagytad a klubot, akkor egy nagyon szép gesztussal búcsúztak tőled a közösségi médián keresztül.

"Igen, az Inter volt az első csapatom Európában és mindössze 20 éves voltam, amikor hozzájuk szerződtem. Nagyon meleg fogadtatásban volt részem. Hiányoznak azok a hétköznapi emberek, aki napi szinten ott dolgoznak, mint például a takarítónő. Néhány évig ők voltak a családom Európában."

Az Inter elleni meccs igen különleges lesz számodra.

"Igen, körülbelül 140 meccset játszottam náluk, de most már a Romát képviselem és jól érzem magam itt."

Tartod még a kapcsolatot valakivel az Internél?

"A brazilokkal, Mirandával és Éderrel napi szinten beszélek, de Carrizo is a barátom. Miranda tegnap küldött egy üzenetet és elmondta, hogy eltiltott lesz. Nagyon szeretett volna játszani pedig. Viszont ez azt jelenti, hogy csak a meccs után tudunk majd találkozni."

Nehéz időszak ez...

"Igen, és előbb még jön a Villarreal elleni visszavágó. Az, hogy az első meccsen 4:0-ra nyertünk, még nem jelenti azt, hogy gyenge csapatról lenne szó. Igenis erősek. Oda kell figyelnünk, nem szabad kiengedni. Emlékezhetnek rá, hogy mi történt a Milánnal néhány évvel ezelőtt. A futballban minden meccs más."

Neked volt edződ Paulo Roberto Falcao.

"Igen, éppen előtte 6 hónappal lettem profi játékos. Ő egy fantasztikus, alázatos egyéniség. Csak meg kell nézni, hogy játékosként mit ért el."

Milyen volt edzőként?

"Megpróbált egy csipetnyi európai futballt meghonosítani. Viszont ezt nagyon nehéz megcsinálni Brazíliában, ami egy hatalmas ország és nagyon nagyok a távolságok, sokat kell utazni. Emiatt kicsit fáradtak voltunk mindig és nem tudtuk megvalósítani az ötleteit."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Juan Jesus, interjú