Izgatottan várja a szezonkezdést Marcano

Izgatottan várja a szezonkezdést Marcano

A spanyol játékos a nyáron érkezett a Romához a portugál FC Porto együttesétől, és már alig várja, hogy elkezdődjön az új szezon.

Miért választottad a Romát?

"A Roma projektje tűnt számomra a legjobbnak sportszempontból. Nagyon akartak engem, egészen az elejétől fogva, ez pedig hízelgő volt számomra. A Roma remek klub. Maradhattam volna a Portóban, ahol 4 boldog évet töltöttem el, de inkább úgy döntöttem, hogy egyet előrébb lépek."

Ma volt az első edzésnap, hogy érzed magad?

"Most tanulom a nyelvet, ami azért lesz nagyon fontos, mert csak úgy tudom a maximumot nyújtani. Kosztaszt már ismertem, Görögországban játszottunk együtt. Ez egy remek társaság, ahol minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy jól szerepeljünk."

Már szerepeltél a BL-ben, milyen érzés most egy olyan együtteshez igazolni, amelyik tavaly elődöntőt játszott?

"A Roma valami hihetetlent produkált tavaly a BL-ben, ahol többek között kiverték a Barcelonát is. Nehéz lesz megismételni újra azt a jó sorozatot, mert csak négy csapat juthat be az elődöntőbe. Ami engem illet, én minden tőlem telhetőt megteszek majd, hogy újra sikerüljön."

Milyen várakozásokkal igazoltál a Romához?

"Hatalmas a verseny a csapaton belül, ahogy minden nagy klubnál. Én mindenképpen meg akarok küzdeni a helyemért, valamint segíteni akarom a csapatot és az edzőt."

Milyen volt Manolasszal együtt játszani az Olympiakoszban? Most újra belső párost alkottok a Románál is?

"Nem tudom, hogy mi lesz a kezdő belső védőpáros, hiszen még csak most kezdtük meg a felkészülést. Mindannyian keményen fogunk dolgozni, majd az edző feladata lesz eldönteni, hogy mi a legjobb a csapatnak."

Négy bajnokságban is sikerült már gólt szerezned: erre külön szoktál edzeni?

"Szerintem idővel az ember megtanulja, hogy miként helyezkedjen a tizenhatoson belül, főleg a lecsorgó labdáknál. Ez nem igényel különösebb technikát, csak tapasztalatra és jó helyezkedésre van szükség."

Olaszországon kívülről is úgy tűnik, hogy a Juventus verhetetlen? Cristiano Ronaldóval még jobban azok lesznek?

"Tavaly Portugáliában mindenki azt gondolta, hogy a Benfica megszerzi sorozatban 5. bajnoki címét is, de végül másként alakultak a dolgok. Egyértelmű, hogy ők lesznek most is a favoritok, hiszen már eddig is sokszor nyertek sorban, de tegyük hozzá, hogy azért ehhez majd ki kell menni most is a pályára, és ott kell megnyerniük. Ami pedig Ronaldót illeti, mivel nem hivatalos még, így ezt nem szeretném kommentálni."

Az olasz bajnokságban nagyon odafigyelnek a taktikára, mit gondolsz, Di Francesco keze alatt sokat fejlődhetsz?

"Mindig lehet fejlődni, akár 31, akár 37 évesen is, a legfontosabb az, hogy a helyes mentalitásod legyen. Olyan bajnokságba igazoltam, amelyik nagyobb hangsúlyt fektet a taktikára, de biztos vagyok, hogy az edző segítségével sokat tudok majd fejlődni."

Tud-e a csapat fejlődni a tavalyi BL-meneteléshez képest?

"Néztem a két elődöntő mérkőzést, ami nagyon nyílt párharc volt, teljesen kiegyensúlyozott és tele gólokkal. Talán mindössze 5 perc hosszabbításra lett volna szüksége a Romának mindkét meccsen, de összességében a csapatnak nem hiányzott semmi. A bajnokságban következetesnek kell lennünk, amin mindenképpen dolgozni fogunk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Marcano, interjú