Ibanez: Nagyon fontos pontot szereztünk idegenben

Ibanez: Nagyon fontos pontot szereztünk idegenben

A brazil védő a mérkőzés rendes játékidejének vége előtt 5 perccel szépített, ezzel megteremtve a lehetőséget a későbbi egyenlítésre.

Hiába vezetett a Milan 2 góllal is a Roma ellen, a fővárosi együttes végül a ráadásban egyenlített, és elvitt 1 pontot Milánóból.

Vártatok az esélyeitekre, és a végén a rögzített helyzetekből biztosan kihasználtátok azokat.

"Igen, azt csináltuk, amit az edzéseken gyakoroltunk. Ezt kérte tőlünk a főnök, türelmesnek kellett lennünk a meccs folyamán, mert tudtuk, hogy jönnek majd a lehetőségek. És meg is jöttek. Csak nem szabadott feladnunk soha."

Mit mondtatok egymásnak az ünneplés után, a gólotokig elveszettnek tűnő meccs végén?

"Tudjuk, hogy nagyon veszélyesek vagyunk a rögzített helyzetekből, figyelnünk kell arra, hogy mindig figyeljünk, és támadjuk a 16-oson belülre kerülő labdákat. Az első gól után továbbra is hittünk abban, hogy szerezhetünk még egyet - tudjuk, hogy a mérkőzésnek csak akkor van vége, amikor a játékvezető lefújja azt."

Hogy mentek a dolgok Tammy Abrahamnek az elmúlt hetekben?

"Tudjuk, hogy nagyszerű srác a pályán és azon kívül is. Néha mindannyiunknak türelmesnek kell lennünk, és neki is. Jönnek majd a gólok, jönnek majd a lehetőségek. Ma jött egy, és nagyon örülök neki, hogy sikerült kihasználnia."

Miért kellett ilyen sokáig várnunk arra, hogy a Roma végre támadásban is előretörjön?

"Már az elejétől fogva tudtuk, hogy a Milan jó a labdával. Egy kicsit ki kellett várnunk az időt... talán egy kicsit túl sokáig! Mit is mondhatnék - az eredmény jó, egy pont idegenben nagyon nagy dolog számunkra és a cél érdekében, amit szeretnénk elérni. Így kell folytatnunk, és minden meccsen pontokat kell gyűjtenünk."

A csapat a mérkőzés nagy részében kissé passzívnak tűnt. A mérkőzésre való felkészülés során, még a türelem mellett is biztos vagyok benne, hogy az edző egy kicsit többet várt volna a csapattól...

"Igen, az első félidőben kicsit nehezen tudtunk labdába rúgni. Nem találtunk sok helyet. A második félidőben kicsit többet voltunk már nálunk a labda, kicsit többet mentünk előre, és sikerült egy kicsit nagyobb nyomás alá helyeznünk őket. A végén két pontrúgásból aztán megszereztük a két gólt."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Ibanez, Milan, Serie A