Grenier első interjúja Roma játékosként

Grenier első interjúja Roma játékosként

A francia játékos elárulta, voltak más ajánlatai is, azonban a Roma a világ egyik legnagyobb klubja.

A támadó középpályás a hétvégén igazolt a Romához a francia Olympique Lyon együttesétől egyelőre kölcsönbe. A szabadrúgás specialista játékos elárulta, voltak más csapatoktól is ajánlatai ebben a hónapban, azonban a Roma egyértelműen előrelépés a pályafutásában.

Üdv Clement, hogy vagy?

"Jól, köszönöm, nagyon boldog vagyok, hogy a Romához igazoltam. Jól érzem magam és készen állok a munkára a csapattal."

Hogy teltek az első napjaid Rómában?

"Gyorsan elteltek. Minden olyan gyorsan történik, amikor eligazolsz máshová. Egy picit fáradt vagyok, ezért este aludni akarok egy jót."

"Örülök, hogy itt lehetek Rómában és mindenek felett annak örülök, hogy találkozhattam az edzővel és a csapattársaimmal, hiszen nagyon izgalmas második félév előtt állunk."

Az elmúlt két évben elég sokszor voltál sérült. Most már rendben vagy?

"Igaz, sokszor voltam sérült, de most már 18 hónapja egészséges vagyok. Napi szinten edzek és játszottam a Lyonban."

"Az elmúlt hat hónapban nem kaptam rendszeresen lehetőséget, mert az edző nem számított rám, de én ennek ellenére minden nap keményen dolgoztam az edzéseken és tudtam, hogy előbb, vagy utóbb eljön az én időm."

"Szerencsés vagyok, hogy ez a lehetőség most a Románál jött el."

Mikor találtad ki, hogy a Roma játékosa leszel?

"Már a nyáron tárgyaltam a Romával, de akkor számos ok miatt nem lett az egészből semmi. A profi pályafutásomat Lyonban kezdtem nagyon régen és mindi szerettem volna előrébb lépni."

"Most elhagytam Európa egyik top csapatát és szerintem a világ egyik legnagyobb klubjához igazoltam. Előre akartam lépni és számomra ez kihívás. Két napig nagyon sokat beszéltem a klubbal és reméltem, hogy létrejön az üzlet, nagyon ide akartam jönni, bár voltak más lehetőségeim is."

"Viszont én a Romába akartam igazolni és köszönöm mindenkinek a segítséget, hogy létrejöhetett ez a váltás."

Te egy nagyon technikás középpályás vagy. Mi a kedvenc posztod és mit gondolsz, állandó lehetőséget kaphatsz ebben a Romában?

"Nem tudom, hogy hol tudok a legjobban játszani, de a középpályán nagyon sok poszthoz tudok alkalmazkodni. A Lyonban játszottam közvetlenül a védelem előtt, mint ütköző középpályás, de voltam irányító, mint 10-es és szerepeltem a szélen is. Szerencsés vagyok, hogy ennyi poszton játszhattam a Lyonban."

"Beszélni fogok az edzővel és meglátjuk, hogy ő hol számít rám, de akárhol fogok szerepelni, mindig a maximumot nyújtom majd a csapat érdekében."

18 gólodból 7 szabadrúgásból esett. Meg tudod nekünk mondani, hogy mitől vagy ilyen jó szabadrúgás lövő? Specialistának tűnsz.

"Már egészen fiatalon nagyon szerettem szabadrúgásokat lőni. Szerencsém volt, hogy együtt játszhattam Juninho Pernambucanoval, aki igazán remek szabadrúgás lövő játékos volt."

"Nagyon sokat edzettem és gyakoroltam vele. Aztán amikor ő távozott, én folytattam a kemény gyakorlást. A sok gyakorlástól egyre jobban lőttem és ez meghozta az önbizalmamat is, így párszor meccsen is gólt szereztem. Amikor csak lehetőségem volt, én vállaltam el a szabadrúgás elvégzését."

"Ez olyasmi, ami a kisujjamban van, magas szinten űzöm és amikor a meccsek nagyon gólszegények, akkor egy jó szabadrúgás döntő fontosságú lehet, a csapat számára pedig extra fegyver."

Együtt játszottál Mapou Yanga-Mbiwaval, aki szerepelt itt a Romában is. Tudtál vele beszélni a Romáról, mielőtt átigazoltál? Kértél tőle tanácsot?

"Igen, már a nyáron beszélgettem vele Rómáról. Aztán amikor pár nappal ezelőtt újrakezdődtek a tárgyalások, akkor újra beszéltem vele és Mapou csak jókat mondott a klubról. Azt mondta, hogy nagyon fogom szeretni, mert a szurkolók nagyon szenvedélyesek és élnek-halnak a klubért. Mapou tudja, hogy én nagyon szeretem az ilyet."

"Azt is mondta, hogy a csapat tele van top játékossal és nagyon szeretett a Romában játszani. Tudom, hogy a római derbin gólt szerzett, amire nagyon büszke és nagyon sokat mesélt nekem a derbiről."

 

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Grenier, interjú