Gonalons: De Rossi egy példakép

Gonalons: De Rossi egy példakép

Most először, a pinzolói edzőtáborban adott interjút Maxime Gonalons, a Roma legutóbbi igazolása.

Korábban azt mondtad, egy pillanatig sem hezitáltál, amikor a Romát választottad. Miért nem?

"Üdvözlök mindenkit és bocsánat, de még nem beszélek olaszul, de hamarosan elkezdek tanulni. Szóval miért választottam a Romát? Mert egy remek klub és a dolgok nagyon gyorsan kialakultak. Amint észrevettem, hogy a dolgok kezdenek rosszabbul menni a Lyonnál, egy percet nem gondolkodtam, mikor ezt a remek csapatot választottam. Nagyon boldog vagyok, hogy a Roma játékosa lehetek és mindig a maximumot fogom nyújtani a csapatért."

Milyen a benyomásod Eusebio Di Francescoról?

"Már beszéltem vele egy kicsit tolmács segítségével. Az tudom, hogy a posztom számára nagyon fontos. Az első pillanattól kimutatta, hogy bízik bennem és ez az egyik oka annak, hogy itt vagyok és ezért is írtam alá a Romához. Amikor az edző megbízik benned, akkor neki kell állni a kemény edzéseknek, ahogy csak lehet, hogy visszafizesd a bizalmat. Egy idő után megtanulom majd az olasz nyelvet is, ami elég nehéz."

Hasonló a posztod Daniele De Rossiéhoz, mit gondolsz, játszhattok együtt Di Francesco 4-3-3-as felállásában úgy, hogy egy kicsit valamelyikőtök kimegy szélre?

"Nyilvánvalóan tudom, hogy egy fantasztikus játékos játszik a posztomon De Rossi személyében, egy olyan valaki, akit régóta csodálok és tisztelek. Ő mindig egy példakép volt számomra. Mindig szerettem volna hasonló pályafutást magamnak, de sajnos nem tudtam ugyanannál a csapatnál maradni. Most olyan játékosoktól kell tanulnom, mint ő, mert a kedvenc posztom a középpálya védelem előtti része."

Mit vársz az új szezontól?

"Köszönöm Monchinak és az edzőnek a belém vetett bizalmat és hogy ide hoztak engem. Erős csapatunk van és egy igen versenyképes bajnokságban szerepel a csapat. Azért jöttem, hogy trófeákat nyerjek és tudom, hogy egy olyan Juventus van előttünk, amelyik az elmúlt években dominált a hazai bajnokságban. Mindent megteszünk majd, hogy felvegyük velük a versenyt."

Az eddigi pályafutásod nagyban hasonlított Francesco Tottiéhoz és Daniele De Rossiéhoz a Románál. Azért ért véget a lyoni pályafutásod, mert kritizáltad az elnököt?

"Igen, így van. Volt némi nézeteltérésünk az elnökkel. A lyoni karrierem most véget ért és mindenkivel jó a kapcsolatom ott, köztük az elnökkel is. Szerettem volna olyan karriert, mint Tottié és De Rossié, de sajnos ez lehetetlen volt. Ettől függetlenül a szeretetem a klub iránt megmaradt, hiszen itt lettem felnőtt játékos. Szerettem volna külföldre igazolni az új kihívások reményében. A Romától kapott lehetőség csodálatos, szeretnék tovább fejlődni és trófeákat nyerni, hiszen remek csapat van itt."

A Romának van a legjobb középpályája Olaszországban?

"Szerintem igen. Remek játékosok és srácok alkotják, akik hatalmas tapasztalattal rendelkeznek. Biztos vagyok benne, hogy szép eredményeket fogunk elérni. Már az Európa Ligában láttam, hogy ezen a részen a Roma mennyire jó és szerettem volna magam megmérettetni ilyen játékosok ellen."

Szerinted a Roma segíthet abban, hogy meghívót kapjál a válogatottba a jövő évi világbajnokságra?

"Ez egy roppant fontos év számomra, főleg mert már pár éve nem kaptam meghívót. A francia válogatottban éppen generáció váltás történik és számos fiatal játékos kezd meghatározóvá válni. Nincsenek különleges szándékaim, de nem bánnám, ha visszatérhetnék."

Az összetartozás érzése, amit Di Francesco is említett, szerinted mennyire fontos egy csapat számára?

"Szerintem a csapat, mint kollektív a legfontosabb. Nagyon fontos, hogy a csapatban mindenki képes legyen áldozatot hozni a másikért. Én is eszerint játszom és csinálom a dolgokat, ez az egyik legfontosabb számomra."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Gonalons, interjú