Gonalons: Csodálatos szurkolótábora van a csapatnak

Gonalons: Csodálatos szurkolótábora van a csapatnak

A francia játékos a szerda délutáni edzést követően ült le a Roma TV-vel és mesélt arról, hogy milyen tapasztalatai vannak eddig az új klubnál.

Milyenek voltak az első edzések itt Pinzolóban?

"Elég jól sikerültek. Még csak pár napja vagyunk itt, de már most volt jó pár komoly edzés. Nagyon sokat dolgozunk a taktikán is. A nyelvvel van egy kis problémám, de a csapattársaim nagyon sokat segítettek. Elkezdtem néhány futballal kapcsolatos szakszavat megtanulni, mert ezekre van jelenleg a legnagyobb szükségem. Ezek könnyűek és mindig ugyanazok kellenek."

Milyenek az első benyomásaid a Roma szurkolóiról?

"Amióta megérkeztünk ide iszonyat sok ember van folyamatosan és ezt jó látni. A Juventus és a Napoli mellett ez a legnagyobb csapat Olaszországban. Nagyon jó látni, hogy mennyien eljöttek csak azért, hogy lássanak egy alsóbb osztályú csapat ellen játszani bennünket."

Beszéltél Mapou Yanga-Mbiwával a Lyonnál?

"Amikor a Roma elkezdett érdeklődni irántam, akkor beszéltem vele is, de beszéltem Grenierrel és Pjaniccsal is. Mindannyian azt mondták, hogy nyugodtan igazoljak ide."

A Roma hamarosan játszani fog a Juventusszal. Milyen a kapcsolatod Pjaniccsal?

"Jó lesz őt újra látni és Pjanic egy remek játékos, de amint a meccs elkezdődik majd, a barátságnak nyoma sem lesz, a gondolatom pedig csak azon fog járni, hogy le kell győzni őket. A sport már csak ilyen."

Az edzéseken elég sokszor játszol középső védőt...

"Igen, ez így van. Elég érdekes és így nagyon gyorsan megtanulhatom, hogy az edző milyen típusú játékot vár el tőlünk."

Ki a legviccesebb csapattársad?

"Mindenkivel lehet viccelődni, de Alessandro Florenzi az egyik legviccesebb srác. Sokat szoktam beszélni Vainqueur-rel és Kebával, mert ők beszélnek franciául."

Lassan elutaztok Amerikába és onnantól a dolgok kezdenek majd komolyra fordulni...

"Igen, mert visszatérnek a válogatott játékosok is és így nagyobb lesz már a versengés, de így sokkal nagyobb elégtétel lesz, ha sikerül kiharcolni egy helyet a csapatban."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Gonalons, interjú