Gonalons: A Roma előrelépés számomra

Gonalons: A Roma előrelépés számomra

A francia középpályás kijelentette, mindenképpen előrelépés a pályafutásában, hogy a Romához igazolt.

Gonalons a nyáron az Olympique Lyont hagyta ott, és igazolt a Romához, pedig előtte hosszú éveken át volt a francia csapat játékosa.

"Az elején egy kicsit nehéz volt, hiszen 18 évet töltöttem el a Lyonban, és azon kívül szinte semmit nem ismertem. A Roma hihetetlen, a családom az első pillanattól kezdve beilleszkedett, én pedig amint megérkeztem a repülőtérre, azonnal felfogtam, hogy ez egy teljesen más világ, ahol az emberek megőrülnek a futballért."- nyilatkozta Gonalons a L'Equipe-nek.

"A Serie A is kívülről nem tűnik különlegesnek, de ha benne játszol, mindjárt rájössz, hogy teljesen más. Ráadásul ebben az évben az általános színvonal még tovább emelkedett, hiszen 5 csapat is harcol a bajnoki címért: a Napoli, az Inter, a Juventus, a Roma és a Lazio. Hihetetlen a verseny, és nehéz is egyben."

"Az ellenfelek folyamatosan nyomás alatt tartanak, és szinte alig van időd a rendes futballra. Minden pillanatban készen kell állnod, egy másodpercre sem lankadhat a figyelmed. A színvonal elég magas, nagyon élesnek kell lenned, ha nem akarsz labdát veszteni."

"Tudtam, hogy a taktikára sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek, de ami hihetetlen, az a klub körüli szervezettség. Minden a játékosért van, neki csak a futballra kell összpontosítania. Franciaországban ebben még nagyon sokat kell fejlődnünk."

"Olaszországban engem nem nagyon ismertek, szóval van mit bizonyítanom. El akartam jönni, mert nem akartam, hogy a pályafutásom megrekedjen. Új időszakot akartam kezdeni, és már itt volt az idő az új kihívásokra. Azt mondtam magamnak, hogy egy olyan klubtól, mint a Roma, nem sűrűn kap az ember ajánlatot."

"Én most vagyok először más klubnál, most tapasztalok először más kultúrát, új nyelvet, de a családom és én is elég jól beilleszkedtünk. Hiszek abban, hogy a Roma előrelépés volt a karrieremben, még akkor is, ha a Lyon továbbra is egy remek klub. A Roma egy fogalom."

A Roma holnap az Atletico Madrid ellen lép pályára a BL-ben, és egy pont is elég a továbbjutáshoz.

"Olyan messzire szeretnénk jutni, amennyire csak lehetséges, hiszen elég jó a keretünk. A BL-ben bekerültünk a halálcsoportba, aztán most ott vagyunk az élen."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Gonalons, interjú