Gerson: Teljesen más idén a gondolkodásmódom

Gerson: Teljesen más idén a gondolkodásmódom

A brazil játékos a Sky Sport Italia-nak adott interjúban beszélt az idei szezonjáról.

Mit gondolsz, fejlődtél az idei szezonban?

"Erre a szezonra teljesen más gondolkodásmóddal tértem vissza. Tudom, hogy tavaly nem sikerült megfelelnem az elvárásoknak, és sokkal érettebb játékosként kezdtem az idei szezont. A családomtól nagyon sok támogatást kaptam, különösen az édesapámtól. Mindig hittem abban, hogy képes leszek az európai futballhoz alkalmazkodni."

Mit gondolsz, kezdeni fogsz a Chievo ellen?

"Nem tudom, de ha pályára kell lépnem, akkor készen fogok állni rá. Bárki játszik, akár én, El Shaarawy, vagy Patrik, mindig csak a csapat számít."

Mennyire volt fontos a Fiorentina elleni duplád?

"Nagyon fontos gólok voltak, és remek érzés. Szükségem volt azokra a gólokra az önbizalmam miatt. Jól ment az edzés, de kellett már a gól. Jó érzés volt visszaadni valamit a csapattársaimnak azért a rengeteg segítségért, amit tőlük kaptam."

Mostanában mint szélső csatár játszol, mint tavaly a Juventus ellen. Az a kedvenc posztod, vagy sokkal inkább középpályásnak érzed magad?

"Élvezem a játékot szélső csatárként, de jól érzem magam a középpályán is. A Fluminense együttesében a középpályán kezdtem, aztán kerültem előbbre, és szépen hozzászoktam. Futballistaként mindig készen kell lenned arra, hogy segíts a csapaton."

Melyik csapatot szeretnéd ellenfélként a BL-ben?

"Nem részesítek senkit előnyben. Én és a csapattársaim azért dolgozunk keményen, hogy bárki jöjjön, készen álljunk. Szeretnénk jól szerepelni, és amennyiben lehetséges, még eggyel továbbmenni."

Szerinted a bajnoki cím reális cél a Roma számára?

"A Roma mindig a győzelemre tör, a Romát tisztelik Európában, valamint Dél-Amerikában. Az, hogy a BL-ben a csoportunk élén végeztünk, hatalmas önzbizalmat adott. Azon kell dolgoznunk, hogy mindezt megszilárdítsuk. Ez egy nagyon összetartó csapat."

 

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Gerson, Chievo, Serie A