Garcia: Totti ott lesz a keretben

Garcia: Totti ott lesz a keretben

A Milan elleni szombati bajnoki előtt megtartott sajtótájékoztatón Rudi Garcia megerősítette, hogy a keretbe visszatér Francesco Totti, a Roma veterán játékosa is.

Totti a szeptemberi térdsérülése óta nem játszott meccset, viszont a francia tréner annak ellenére jelölte a keretbe, hogy még nincs 100%-os állapotban.

"Francesco tagja lesz a keretnek. Persze nincs 100%-os állapotban, de ott lesz a keretben és ez jó hír. Daniele De Rossi szintén a rendelkezésemre áll."- kezdte a meccs előtti sajtótájékoztatót Garcia.

"Szintén jó hír, hogy az orvosok zölt utat adtak Mohamed Salah szerepeltetéséhez is."

A Roma-Milan meccs mindkét csapat edzője számára döntő fontosságú lehet, mert a gyenge szereplés miatt Mihajlovicon és Garcián is hatalmas a nyomás.

"Ez a dolog engem nem érdekel, nem vesztegetem az időm ilyen kérdésekre. A futball nem hasonlítható semmi máshoz és úgy döntöttem, hogy semleges maradok ebben a kérdésben. Bárki nyerjen, beszélhet, ha nem nyersz, akkor csöndbe kell maradni és dolgozni kell. Holnap újra nyernünk kell logikai és matematikai okok miatt is. Nincs értelme a tabelláról most beszélni, ha mellette nem nyersz sorozatban."

A Roma védelme elég gyenge mutatókkal rendelkezik ebben a szezonban, hiszen 18 bajnokin 21 gólt kapott eddig, míg a BL-ben 6 meccsen 16-ot.

"Az egész attól függ, ha sokkal több gólt szerzünk, mint az ellenfél, akkor nem számít, hogy mennyit kapunk, mert így is elől tudunk lenni. Persze, ha nem kapsz gólt, akkor 1 is elég a győzelemhez."

"De ha ez a csapat nem támad, akkor nem vagyunk továbbá Roma. Csak nézzék meg a Chievo elleni meccset, ha kevesebbet kaptunk volna, akkor nagyobb esélyünk lett volna a sikerre."

"Késői gólok? 8 gólt kaptunk az utolsó 15 percben, nem számítva a Torino ellenit. Sokat gondolkodtunk ezen, az okok nem mindig ugyanazok, emberi mulasztások, hibák, de nem mindig ugyanazoktól. Néha az ilyen még a következő meccsen is kísért minket és ez sokat ront a csapat önbizalmán."

Iturbe távozásával kérdéses, hogy a Roma őt szeretné-e pótolni a télen, vagy inkább a védelmet erősítené meg.

"Talán Önök tudják, de elmondom újra, Walter Sabatini ahogy mindig, most is azon dolgozik, hogy a Romának jó legyen. Egy biztos, Iturbe távozott, lesz új érkező, de most nem ez a fontos, hanem a holnapi meccs."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, AC Milan, Rudi Garcia