Gandini: A derbi más meccs, mint a többi

Gandini: A derbi más meccs, mint a többi

Umberto Gandini szerint a vasárnapi Lazio elleni városi derbi egy kulcsfontosságú időszak kezdete lesz.

A két csapatot mindössze 1 pont választja el a tabellán, ezért a mérkőzés fontos mindkét csapat számára a következő időszak szempontjából, hiszen a Romára sorozatban fontos meccsek várnak.

"Nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy kimondjuk, a derbi nem hasonlítható semmilyen másik meccshez."- kezdte Gandini.

"Volt szerencsém számos derbihez a pályafutásom során, habár teljesen más környezetben."

"Ez lesz az első római derbim és éppen a szezonnak egy igen fontos időszakában, amikor mindkét csapat megmutatta már, hogy igen versenyképesek. Négy pont a hátrányunk az éllovassal szemben és hazai pályán nagyon jók vagyunk. Technikailag mi leszünk idegenben, habár továbbra is az Olimpicóban fogunk játszani, de bízunk abban, hogy tudjuk folytatni ezt a jó szereplést."

"Ez egy újabb lépés lesz az úton és a város számára komoly jelentőséggel bír ez a meccs, ami nekünk is nagyon sokat jelent. Ráadásul olyan időszak következik a bajnokságban, ahol a top 3 csapattal fogunk játszani, hiszen a derbi után jön a Milan elleni meccs, majd a Juventus idegenben."

"Nagyon fontos, hogy készen állunk erre a sorozatra és a csapatnak megfelelő a hozzáállása, amivel pedig ott is tudunk maradni majd az élmezőnyben."

Nem kizárt azonban, hogy lehangoló lesz a stadion a derbi alatt, ugyanis a két csapat ultrái továbbra is bojkottálják a meccseiket.

"Mi mindössze annyit tudunk tenni, hogy továbbra is jelezzük ezt a problémát a hatóságoknak és hogy meg kellene fontolni a szurkolók békés visszatérését a stadionba. Ez az ügy is napirenden van és nagyon fontos számunkra. Sajnos az utóbbi időben hiányzik az a megszokott támogatás a stadionban, amihez hozzászokhattunk. A klub is támogatja ezt a kérést, ami kimondottan a játékosoktól jött, akik szeretnének végre olyan környezetben játszani, amit megérdemelnek."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Gandini, Serie A, derbi