Francesco Totti cipői az évek során

Francesco Totti cipői az évek során

A Soccerbible készített egy összeállítást a legendás játékos elmúlt években viselt cipőiről.

Miután a Nike Francesco Totti 25 éves pályafutása előtt tisztelegve egy limitált kiadású cipővel állt elő a napokban, a Soccerbible úgy érezte, készít egy összeállítást, amiben a játékos páratlan pályafutása során viselt cipőket mutatja be.

1998 október - Totti először kapott meghívást ekkor az olasz válogatottba és ebben a szezonban a Nike Air GX II cipőjét viselte. A fiatal játékos egészen 2005-ig hordta a Nike márkát, amikor váltott az olasz Diadorára.

1999 október - az elmúlt szezont követően, amiben megszerezte első derbi gólját, valamint az év fiatal játékosának választották, Totti a Nike Tiempo-ra váltott. A Tiempo, és különösen annak lehajtott nyelve állandó szereplővé vált Totti cipőinél. Felhajtott gallér, lehajtott nyelv.

1999 november - A Mercurial sorozat nagy sikere ellenére Totti csak rövid ideig próbálkozott a borzasztóan gyors Nike Mercurial 2-vel. Totti sosem a sebességéről volt híres, ő mindig a saját ritmusában játszott. A futballisták Rolls Royce-a, aki sokkal inkább ésszel játszotta a játékot, mintsem a gyorsaságával és robbanékonyságával hívta volna fel a figyelmet.

2000 március - Az ezredfordulón Totti az egyike volt azon vezető játékosoknak, akik az új Nike Air Zoom Total 90-t viselték. A gallér fent, a nyelv még mindig lafogott.

2001 február - Még a gyönyörű Kappa olasz válogatott mezek és Diadora Roma mezek korában a Nike elkezdte frissíteni a színkészletét a futballcipő kollekcióin. Ami Tottit illette, számos Nike Air Zoom Total 90 modellel találkozott, köztük ezzel, amiben egy kis piros tűnt fel.

2001 október - Az év végén Totti elnyerte az év játékosa díjat olaszországban, valamint nevezve lett az aranylabdára is. Az elkötelezett és zseniális játéka már a római legendák közé emelte és ekkor a Nike Air Zoom modellt viselte a klub ezen sikeres időszakában.

2001 december - Totti a Nike egyik vezető játékosává vált és Paul Scholes, Luis Figo, valamint Roberto Carlos mellett ő volt a második generációs Nike Air Zoom T90 II vezető arca. Ez volt az a cipő, ahol a Nike egyre gyakoribb kísérleteket végzett a színezéssel és amit Totti viselt a 2002-es világbajnokságon.

2004 március - A 2004-es EB-t szívesen elfelejtené Totti. Miután az első meccsen leköpte a dán válogatott játékosát, egészen az elődöntőig eltiltották, így gólt sem szerzett. A selejtező során a Nike Air Zoom T90 III-t viselte, ami az egy körben elhelyzett 90-es számmal vált híressé.

2005 március - A 2005-ös év a váltás éve volt Totti számára. Miután egész addigi pályafutása alatt Nike cipőt viselt, a játékos ebben az évben áttért a hazai gyártású Diadorára. Az első ilyen típusú cipője a Diadora Brasil Italy volt egy teljesen élénk, túlméretezett logóval.

2006 június - A 2006-os világbajnoki cím Totti pályafutásának egyik legnagyobb sikere volt, mellyel hazája 1982 után begyűjtötte 3. világbajnoki címét. Totti az egész torna alatt a Diadora Maximus RTX 14 N cipőben futballozott, amin szintén megfigyelhető volt az élénk színű, hatalmas logó, kiegészítve az olasz nemzeti csapat kék színével.

2006 október - És igen, amikor világbajnokságot nyersz, akkor bizonyos dolgok jönnek maguktól. Totti a Diadora főszereplője lett és külön neki kiadott egy limitált kiadású cipőt, a Diadora Maximus 14 Totti-t, amit a játékos a 06/07-es szezon első pár meccsén viselt.

2007 április - Totti visszatért a szabványos kiadású Diadora Maximus 14-hez a szezon vége felé, de az ikonikus 10-es szám maradt a piros-fehér cipő nyelvén. A cipőnek olyan rugalmas volt a nyelve, ami biztosította, hogy akár 40 éves koráig futallozhasson.

2008 március - A Diadorával eltöltött 3 éves sikeres időszakban Totti viselte a márka Diadora LX K-PRO típusát. A cipőn több lett az arany, ami elsősorban a jellemzően nagy logót érintett, a cipő pedig a hagyományos fejete színben tündökölt.

2009 szeptember - Habár Totti sosem volt hivatalosan az Adidas képviselője, mégis jelentős mennyiségű ideig viselte az Adidas Predator Powerswerve-t. Talán éppen azért, mert akkoriban ez a márka volt az egyetlen, amelyik képes volt a Totti által preferált rugalmas füllel készíteni a cipőit.

2011 március - Totti második Nike-s időszaka 2011-ben kezdődött, amikor elkezdte a Nike Air Legend II-t viselni. A játékos hónapokig játszott a fekete kiadású cipőben, mielőtt hivatalosan is újra viselni kezdte volna a Swoosh-t. A sportszára pedig lejjebb és lejjebb csúszott.

2013 augusztus - A negyedik generációs Tiempo a Nike Tiempo Legend IV volt, amin nem volt leghajló nyelv. Totti nem igazán szerette ezt. Amikor legendás státuszú nemzetközileg elismert játékos vagy, akkor már megkövetelheted az igényeidet, ezért a Nike kicsit átszabta később a cipőt és csinált lehajló nyelvet, csak hogy megtartsa Tottit.

2014 szeptember - Ettől kezdve szokásossá vált, hogy Totti lehajló nyelvvel készített Nike Tiempo Legend V cipőket kapott érdekes színösszetételben. Az ötödik generációs Tiempot is meglehetősen átszabták Totti kedvéért. Az a gondolat, hogy valaki, valahol gondosan ráteszi a nyelvet a Tiempóra minden egyes alkalommal, amikor egy új színösszetételben megjelenik, hát megmosolyogtató. Ez az ember tudja, hogy mit szeret.

2015 március - Ebben az évben a Nike megfelelő díjjal jutalmazta az egyik legismertebb játékosát, elkészítve számára a limitált kiadású Nike Tiempo Legend V Premium-t. Mindössze 3000 pár készült belőle és másodpercek alatt elkelt az összes. Totti ebből is egy különös kiadást viselt a hátralevő meccseken. Igaz nem volt benne rugalmas fül, de ettől még Totti bőséges játékidőt adott neki.

2016 szeptember - 25 év a Romában és a 40 éves Totti jelenleg a Nike Tiempo Legend VI egy módosított változatában futballozik. Ez a cipő mára a védjegyévé vált és ez az, ami a legjobban illeszkedik hozzá, az igazi legendához.

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Totti, Nike