Fonseca: Végre újra bátran játszottunk

Fonseca: Végre újra bátran játszottunk

A portugál szakember újra látott némi pozitívumot a csapat játékában a Lecce elleni mérkőzésen.

2020-ban az első győzelmét aratta hazai pályán a Roma a Lecce 4:0-ás kiütésével.

"Az elmúlt néhány napban nagyon jó edzésmunkát végeztek a srácok, szóval magabiztosan vártam ezt a mérkőzést. A Lecce sorozatban 3 meccset nyert, de az első 20-30 percünk remekül sikerült."- nyilatkozta Fonseca a találkozó után.

"A srácok mentek folyamtosan előre, végre újra bátran futballoztunk, és a jelenlegi helyzetünkben most ez a legfontosabb. Hátulról építkeztünk, ahol a védőknek nagyon fontos szerepük volt, de mindenki jól játszott. Jordan Veretout és Bryan Cristante nagyon kemény munkát végeztek a csapatért, nekik különösen fontos szerepük volt."

"Henrikh Mkhitaryannak a kreativitást köszönhetjük, nagyon jó időben passzolt, remke döntéseket hozott, nagyon hiányzott nekünk a sérülése alatt. Nagyon fontos, hogy egymás után kétszer is sikerült kapott gól nélkül megúsznunk, amit annak is köszönhettünk, hogy sikerült időben megakadályoznunk a támadásaikat, hiszen a Lecce kimondottan támadószellemű futballt játszik."

"Amadou Diawarával kapcsolatban nagyon pozitívak a jelek, de nagyon óvatosan kell majd kiértékelnünk a helyzetet akkor, amikor visszatér."

Lorenzo Pellegrinit a félidőben Justin Kluivert váltotta.

"Jól játszott, de a félidőben beszéltünk, és jelezte, hogy fájnak a lábai, ezért inkább nem kockáztattuk a további játékát."

A Romát az utóbbi időben nagyon sok kritika érte a teljesítménye miatt, ami Fonseca számára nem gond, hiszen tisztában van azzal, hogy ez hozzátartozik a feladatához.

"Az edző az, aki elsősorban hibáztatható akkor, amikor nem mennek jól a dolgok, szóval egyáltalán nem vártam virágokat ebben az időszakban. Elfogadom a kritikákat, nem probléma."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Fonseca, Lecce, Serie A