Fonseca: Védekezésben javulnunk kell

Fonseca: Védekezésben javulnunk kell

A portugál szakember elismerte, hogy csapata nagyon rosszul védekezett a Genoa elleni meccsen.

Hiába szerezte meg háromszor is a vezetést a Roma a Genoa ellen, a vendégek minden alkalommal egyenlítettek, így végül döntetlennel kezdte az új szezont a hazai csapat.

"Nagyon jól kezdtük a találkozót, különösen az első 15 percben voltunk támadásban igazán kreatívak."- kezdte Fonseca a meccs után.

"A védekezéssel volt problémánk, egyszerűen nem tudtunk megbirkózni a hosszú labdákkal, főleg az első félidőben. Ami a támadójátékunkat illeti, végig domináltunk a meccsen, ahogy kértem a srácoktól, hiszen szinte az egész meccset a Genoa térfelén töltöttük. Viszont hátul egyáltalán nem találtuk meg az egyensúlyt."

"A Genoa kihasználta szinte az összes lehetőségét, remekül kontráztak, és 3 gólt is tudtak szerezni, és amikor egy csapat három gólt kap, akkor azzal nagyon nehéz nyerni. Szóval teljesen világos, hogy bőven van mit fejlődni védekezésben."

Hogyan lesz képes a csapat feljavulni a következő meccsre, a Lazio elleni derbire?

"Ki fogjuk értékelni a meccset, és megpróbálunk javítani a védekezésünkön. Hatalmas meccs áll előttünk, és az addig rendelkezésünkre álló időt fel fogjuk használni arra, hogy a lehető legjobban felkészüljünk. Főleg a védekezésre fogunknagyobb figyelmet szentelni."

A szurkolók a csapat mellett álltak, és egy igen bátor Romát láthattak.

"A szurkolók fogadtatása nagyszerű volt, és nagyon fontos, hogy továbbra is bízzanak a csapatban, amelyik végig ilyen bátor lesz, mint ezen a meccsen is volt."

"Nagyon fontos a szurkolók támogatása, és ez az eredmény nem szabad, hogy a kedvüket szegje a jövőt illetően. Hiszek abban, hogy ennek a csapatnak jó szezonja lesz. Most egy nagyon nehéz meccs vár ránk, a derbi, amire megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Genoa, Serie A