Fonseca: Újra úgy kell játszanunk, ahogy tudunk

Fonseca: Újra úgy kell játszanunk, ahogy tudunk

Újabb vereséget szenvedett a Roma, ezúttal hazai pályán az Udinese győzte le a csapatot 2:0-ra.

Így utólag is ugyanígy döntene a kezdőcsapat összeállításánál?

"Igen, mert ne feledjük, hogy nagyon sok meccset kell játszanunk. Változtattam, betettem Cengiz Ündert, aki képes az egy-egy elleni párharcokat megnyerni, jól is kezdtünk, de a bekapott gól és a piros lap után minden megváltozott. Ezt követően még voltak helyzeteink, de már nem tudunk visszajönni a meccsbe."

A 2020-as év eredményeit figyelembe véve még mindig úgy gondolja, hogy valami épül a Románál?

"Szerintem a csapatnak van identitása, még ha ez most nem is látszik. Nehéz időszak ez, de továbbra is megvannak a céljaink erre a szezonra, aminek nem lett vége ezzel a meccsel. Folytatnunk kell a harcot tovább."

Nem lesz könnyű szembenézni a kritikákkal...

"Mindig mondtam, amikor kikapsz, akkor vállalnod kell a kritikákat is. Ilyen az edzői élet."

"Nekünk kell leginkább abban hinnünk, hogy képesek vagyunk változtatni, amit viszont csak kemény munkával érhetünk el. Vállalom a felelősséget, de a szezonnak még nincs vége. A legfontosabb, hogy az eredményességen változtassunk, és a csapat újra úgy futballozzon, ahogy amúgy tud."

A csapat változtatott a bekapott gólt követően, de mintha az egész nem lett volna túl meggyőző. Szerepe van ebben annak, hogy túl sok a klub körüli pletyka?

"Nincsenek kifogások, felelősek vagyunk. Aki a Romában játszik, annak erősnek kell lennie, és az utolsó pillanatig képesnek kell lennie harcolni, küzdeni."

"Sok helyen változtattam, de azok, akik most kezdtek, azok sem kezdők. Persze nem túl pozitív dolog ennyi játékost cserélni, de egyszerűen képtelenség ilyen rövid idő alatt ennyi meccset játszani ugyanazokkal a játékosokkal. Fontos időszak ez egy edző számára, mert nem szabad túlságosan előre tekinteni, viszont most már a következő, a Napoli elleni meccsre kell összpontosítani."

Dzeko miért nem kezdett?

"Fáradt volt, az előző két meccsen játszott, és már a Napoli elleni meccsre is gondolnom kellett. Én hiszek Kalinicben is, aki szintén nagyon jó edzésmunkát végez."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Udinese, Serie A