Fonseca: Továbbra is hinnünk kell

Fonseca: Továbbra is hinnünk kell

A portugál mester úgy véli, csapatának továbbra is hinnie kell a top 4 helyek egyikének megszerzésében.

Hiába vezetett kétszer is a Sassuolo ellen a Roma, a hazaiak mindkétszer egyenlítettek, és összességében megérdemelten tartották otthon az egyik pontot.

Mi hiányzott ma a Roma részéről?

"Ami a taktikát illeti, szerintem az rendben volt. 4-4-2-t játszottunk. Nagyon nyílt volt a mérkőzés, mindkét félnek számos helyzete akadt. Nem kezdtük valami fényesen a mérkőzést, de utána kiegyenlített lett a játék. A Sassuolo mindig irányítani akarja a játékot, viszont nekünk is voltak komoly lehetőségeink."

"Sikerült másodszor is megszerezni a vezetést, és nem hittem, hogy a Sassuolonak sikerül kiegyenlítenie, de el kell ismernem, megérdemelték. Előfordul az ilyen."

Lemondtak az első 4 helyről?

"Nem. Most a figyelmünk az Európa Liga felé összpontosul majd, de a bajnokságban tovább folytatjuk a harcot."

Más hozzáállásra lesz szükség csütörtökön Amszterdamban?

"Nem, szerintem a csapat hozzáállása jó volt ma."

Mit mondott a játékvezetőnek a mérkőzés után?

"Azt mondtam neki, hogy jól vezette a mérkőzést. Nehéz elfogadni azt, ami a hosszabbításban történt, mikor lefújta a mérkőzést éppen az előtt, hogy elvégezhettük volna a szabadrúgást. De összességében jól vezette a találkozót."

Már az EL-t figyelembe véve hozott meg ma bizonyos döntéseket? Smalling visszatér az Ajax ellen?

"Ami Smallingot illeti, meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok a héten. Jól halad a felépülése, és én bízom benne, hogy csütörtökre már a rendelkezésemre fog állni."

"Ma az erre a meccsre szánt legjobb csapatot választottam. Nagyon sok különböző problémánk van, de nem az Ajax meccset vettem figyelembe."

Az elmúlt három meccsén egyaránt 2 gólt kapott a csapat. Mi a gond?

"Ez igaz, ma is kettőt kaptunk. Azt kell mondjam, hogy ami a Sassuolo második gólját illeti, megérdemelték. De az is egyértelmű, hogy ilyen gólokat nem kaphatunk, főleg nem akkor, amikor már szinte megnyertük a meccset."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Sassuolo, Serie A