Fonseca: Szeretném, ha most mindenki a bajnokságra koncentrálna

Fonseca: Szeretném, ha most mindenki a bajnokságra koncentrálna

A Roma holnap délután 6 órakor a kiesés ellen menekülő Cagliari együtteséhez látogat.

Mi a helyzet Chris Smallinggal, Leonardo Spinazzolával, Marash Kumbullával és Stephan El Shaarawyval? Benne lesznek a keretben?

"Mindegyikük állapota sokat javult, már mindannyian a csapattal edzettek. Holnap mindegyik játékos a keretben lesz. Nagyon óvatosnak kell lenni, nem szabad siettetni a visszatérésüket. Annak viszont örülök, hogy már mindannyian a keretben lesznek."

Ebben a szezonban az EL mérkőzések után nem nagyon sikerült pontokat szereznie a Romának - ez is az egyik oka annak, hogy nincs benne a legjobb 4-ben a csapat?

"Igen, az igazság az, hogy nagyon nehéz a dolgokat kezelni akkor, amikor ennyire sok meccset kell játszani rövid időn belül, főleg mikor nem mindegyik játékos áll a rendelkezésedre. Sokkal egyszerűbb lenne, ha mindenkire számíthatnék. Három naponta meccset játszani a szezon elején egy dolog, de három naponta meccset játszani ilyenkor, na az teljesen más dolog."

"De ez egy olyan probléma, amivel nem csak nekünk kell szembesülnünk, csak meg kell nézni a többi EL-elődöntős csapatot. A Villarreal a legutóbbi 3 meccséből 2-t elveszített, míg az Arsenal a Premier League közepén helyezkedik el."

Gonzalo Villar mintha nem úgy fejlődne mostanában, mint előtte - mi történt? Elfáradt?

"Nem fáradt. Mindig nehéz ugyanazt a szintet egy egész szezon során fenntartani. Gonzalo nagyon jól kezdte a szezont, aztán volt egy kisebb visszaesés, de szerintem már újra javul."

Egy mai interjúban Vincenzo Montella azt nyilatkozta, hogy ha nincsenek sztár játékosaid, akkor fontos, hogy világos taktikával rendelkezzél. Van ilyen a Romának?

"Igen, nekünk van identitásunk és hozzáállásunk. Szerintem ezeket a dolgokat mindig elég nehéz definiálni, és minden csapat más-más helyzettel kell megbirkóznia."

Játszhat holnap Pastore és Juan Jesus?

"Holnap kiderül."

Az Atalanta ellen négy védővel játszott a csapat, és Cristante sokszor ment előre. Ehhez hasonló felállást játszik majd a Manchester ellen?

"Az, hogy mi volt az Atalanta ellen, már nem lényeges, most a Cagliari lesz az ellenfél, és csak utána jön a Manchester United."

Hány helyen fog holnap változtatni?

"Néhány helyen."

Miként tudja elérni azt a játékosainál, hogy a Cagliari elleni mérkőzésre koncentráljanak úgy, hogy csütörtökön nagyon fontos meccs vár rájuk?

"A Cagliari jó formában van. Az Atalanta ellen megmutattuk, hogy a végsőkig képesek vagyunk küzdeni, és az egy jó példája volt annak, hogy mit szeretnénk tenni a bajnokságban. Szóval holnap is győzelemre fogunk játszani."

A sok sérült miatt nehezebb megküzdeni azzal, hogy két fronton is harcolni kell?

"Nem akarok kifogásokat keresni, de sajnos a bajnokság néhány kulcspillanatában nem számíthattunk pár kulcsjátékosunkra. Ha számíthattunk volna rájuk, lehet másképpen alakultak volna a dolgok."

A Cagliari a bentmaradásért harcol, szóval neki élet-halál harc lesz a holnapi meccs...

"Az elmúlt meccseken elértek pár szép eredményt már, szóval egyre jobb formában vannak. Számukra biztosan nagyon fontos meccs lesz, de nekünk is feltüzelt állapotban kell várnunk a találkozót. Fontos, hogy továbbra is összpontosítsunk a bajnokságra."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Cagliari, Serie A